Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANIEL MULAČEK
Povratak na članak

Od 17. godine varim u Uljaniku, bojim se za posao. I supruga je u suzama

'Većina nas je u dugovima. I ja imam kredite za stan i automobil. Trebali smo i prije zaustaviti sve, tražiti smjenu uprave, ali bilo je posla pa smo radili i vjerovali da će biti bolje'

Komentari 79

JA
Jahutockakom
07:09 26.08.2018.

Sto cekaju policija i dorh?? Kolike place i bonuse imaju ti direktori,menadzeri i razni "konzultanti" u upravi Uljanika? I to nikome nije cudno?-a firma pred stecajem i u gubicima..protiv koga idu strajkati radnici u ponedjeljak na Markov trg- pa nije Vlada ni postavila ni upravu ni direktore-problemi Uljanika se rjesavaju u Puli a ne u Zagrebu. Zasto ih Miletic nije primio neki dan!? Jer se usrao,kao i Jakovcic,gdje su sad ti veliki "antifasisti i borci za Istru"-upropastili ljude a sad im nude besplatne knjige za djecu,fuj. Lopove u zatvor,koji god da jesu-hdz,sdp,ids,hns..

VL
DU
Deleted user
08:15 26.08.2018.

prijatelju dobro ste i izdržali.od 91. moraš shvatiti da socijalizma više nema osim na državnim jaslama koje ste vi izgubili od nedavno.Moraš se naviknuti na privatni sektor i mogućnost šup karte kada posao stane.Ima još nade da koju financijsku inekcijuu dobijete od države i županije kako bi sačuvali guzice političarima i uhljebima.da ste manja firma nitko vas ne bi niti pogledao a kamoli saslušao.kapitalizam rodjo !!!

VL
DV
dvojnica
08:29 26.08.2018.

Ako si zavarivac i to dobar nemas se cega bojati.

VL
0P
0vinicius_pontes4
08:47 26.08.2018.

...triba znati, ne brisati !!!!!.......... štrajkaju protiv samih sebe. jer vlasnici uljanika su oni... upravu su postavili oni.............. a sada od vlade traže da riješava probleme u NJIHOVOJ privatnoj firmi???............ novcima poreznih obveznika!.........................a ako na kraju godine uljanik bude u plusu,.......... zaradu će dijeliti oni..!!!!!!!!!!!!!!!!

VL
DU
Deleted user
09:12 26.08.2018.

Tisuće poduzetnika bi se također rado svaki mjesec obratili državi da im pomogne, ali umjesto toga šute i uzdaju se u sebe.

VL
KB
kamilo.bozic
07:09 26.08.2018.

Jakovcica i upravu uljanika kada pobacate u more i na dateim dase vrate nasvoja radna mjeste tada mozdase nesto promjeni

VL
MA
mare100
09:04 26.08.2018.

Ma daj malo novinari a i radnici pretjeruju.Dok im je ko malim dioničarima u vlasništvu 47% tvrtke bile isplaćivane godišnje subvencije i dok su se djelili viškovi kako u vrhu tako i za zaposlenike onda je bilo dobro sad kadkad ko privatna tvrtka dok grcaju u problemima svi upiru u druge da im riješavaju probleme.To vam je ko kad kopite nekretninu i plaćate kredite kad više iz nekog razloga ne možete plaćati rate kredita ili tražite riješenje da isplaćujete puni iznos kredita ,ako niste u mogućnosti onda prodajete kupujete manje zadovoljavate se s manjim i pokušavate da prođete što bolje u vašu korist ili idete linijom manjeg otpora pa ono lako ćemo i nakon doglednog vremena usljed ne izvršavanja svojih obaveza ostajete bez ičega i okrivljujete sve oko sebe samo ste vi u prav.

VL
DU
Deleted user
07:12 26.08.2018.

Sve gore izneseno je vrijedno empatije, jedna od najtežih struka i za radnike i za inženjere (kako vele - strojarstvo pa onda još gore brodograđevna znanost povrh). Samo u javnosti kriva percepcija da je politička vrhuška RH odgovorna za stagnaciju ili čak nazadovanje brodogradilišta posljednjih desetljeća - a ne njihovi rukovodeći kadrovi jer se iz aviona vidi koliko su zaostali u skoro svim bitnim segmentima, od robotizacije, novih tehnologija itd. itd. I konačno je jednom i taj segment morao puknuti, tj. uzalud se radnici trudili kao mravi, poput gore uslikanog, kad je tehnološko zaostajanje preveliko, a i ugovaranje brodova i mutež koja inače prati takve velike poslove izgradnje i opremanja (80 % su uvozni sastavni dijelovi) s popratnim provizijama čine tu granu metalske industrije vrlo riskantnom za naše podneblje. Tako da se skupilo - što na strani zaostanka za vodećim (npr. ITA brodogradilištima), što na strani menadžerske vrhuške koja gleda samo da sebe namiri i srlja u nova ugovaranja ne hajući što se ostvaruju gubici, a najmanje krivi su radnici i baš stručnjaci koji neposredno rade na brodovima.

VL
HE
hr.eu
11:41 26.08.2018.

Ja sam mali privatni poduzetnik. I ja želim da mi Vlada, ako ne poslujem pozitivno, isplati i plaću i ostale beneficije jer znate, i ja imam djecu i kredite. Ako mi ne ide, nema problema, neka mi gubitke pokrije Vlada i osigura isplatu plaće koju nisam zaradio isto kao što i vi tražite. Može?

VL
Avatar Lovre42
Lovre42
12:06 26.08.2018.

Kada se javno odreknete ove jugoslavensko-komunističkekriminalne hobotnice, koja vas je usput uništila, na kojem su čelu Jakovčić,Miletić, Flego,imati ćete moju podršku.

VL
BE
Bel
10:14 26.08.2018.

Emocionalno mozemo biti na strani radnika, medjutimkad ukljucis mozak stvari stoje ovako:1. U Uljanik grupi ima viska najmanje 1500 radnika. Radnici su imali pristojne place i tukli prekovremene subotom dok se krckao gulas i igrale karte. 2. Uljanik grupa nije uspjela isporuciti ugovorene brodove. To zasigurno nije greska Uprave-oni su ugovorili posao. Nadalje, mi jednostavno nismo konkurentni na svjetskom trzistu, pogledajte kako se to radi u Koreji. 3. Radnici su vlasnici paketa od 46 posto i imali su mogucnost utjecaja na odluke Uprave i upravo je glupo sto sada strajkaju protiv sebe. Krajnje je nemoralno zahtijevati da se nasim novcem spasava posrnulo privatno poduzece jer eto oni nemaju placu? Imaju dionice. Zasto to nisu bolje iskoristili, neka se zapitaju. Potpuna je glupost reci da ih je uprava pokrala. Pokrali mozda i jesu, ali to nije uzrok kraha. Brodogradnja u HR je neodrziva (vidi gore). I neka lijepo idu u stecaj.

VL
WI
Witman
09:30 26.08.2018.

Uzmite od članova uprave i njihovih obitelji imovinu i sebe namiriti. Oni su svoje namirili za generacije. Nemojte čekati.

VL
MA
macor
09:52 26.08.2018.

To je ta Hrvatska bolest:" Svi znali za korupciju a sutjeli.". Problem Uljanika je nerjesiv.EU trenutno istrazuje zasto je 3. maj Uljaniku 350 milijuna kuna dao , iako je taj novac za njihovo restrukturiranje isplacen bio.I kad se istrazi, tekk tada ce glave padati.

VL
Avatar zagorac2
zagorac2
09:49 26.08.2018.

a kaj ocekujete ? pa glasate za Jakovcica i ids ha ha ha same komunisticke lopine ha ha ha glasajte i dalje za njih

VL
TR
TrvtkoKomadina01
10:23 26.08.2018.

Sve što je valjalo u brodogradilištima odavno je otišlo. Nema te uprave koja može sa ovim preostalim radnicima biti konkurentna na tržištu, uz to ono su još i vlasnici. Agoniju treba hitno završiti, brodogradilišta u stečaj, a na tom mjestuu profitna turistička naselja.

VL
RO
roland
08:27 26.08.2018.

Uljanik je politička bomba! Kao što je Agrokor bio politički projekt HDZ-a, tako je za ovo stanje politički odgovran IDS. Kada budete postavili šatore na Forumu i Portrati, pa vas podrže prijatelji, susjedi, onda će i IDS morati razmisliti. Pozovite Marka Perkovića Thompsona da vam održi koncert na Portarati ili Forumu, da vidite kako će Miletić regirati. Zabranit će koncert? Prodavat će naštrebane političke floskule? Model upravljenja je IDS-ov politički projekt. Oni su znali da će doći do krize u Uljaniku, ali su si zauzeli vrlo lijepe pozicije da profitiraju u poslovnom krahu Uljanika.

VL
MO
modovisisajteMaraschino
11:51 26.08.2018.

oprostite gosp Daniel Mulaček ali glupi ste i naivni.... kao prvo istresite iz gaća sindikat, pa onda upravu. manipuliraju s vam tako da vas odvedu u Zagreb jer će opet biti "izio vuk magare i nikom ništa"....

VL
SO
Somelier
10:44 26.08.2018.

Kada će im Thompson pjevati u Pulskoj Areni biti će im bolje. To bi značilo da su se riješili IDS-ova i Jakovčićeva terora. Uljanik će morati u stečaj samo će sada radnici morati strogo paziti da kao mali dioničari dobiju svoj dio ili će im sve pokupiti Jakovčić i Končar.

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
12:29 26.08.2018.

Sve je to katastrofa i za IDS ali ne i za IDSovce. Bit ce opet jeftinih nekretnina na kojima se cijelo IDS vodstvo obogatilo. Kupi od siromasnog Istrana jeftino i prodaj malo kasnije skupo. Stara IDS-socijalna navika.

VL
RA
Rama
08:24 26.08.2018.

Ima li iznenadjenih?... vjera ima najvise dogmi i kao takva je najbolji primjer za objasnjavanje iste. Dogma = uvjerenje koje idioti ocekuju da se prihvaca kao istina bez dokaza.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.