Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dalje aktivno promatranje

Prekinuta je aktivna potraga za pomorcima, oglasila se i kompanija Bourbon Offshore

Bourbon Rhode
Foto: bourbonoffshore.com
1/4
12.10.2019.
u 09:56

Predstavnici francuske prefekture Martinik najavili su da će se dalje nastaviti samo sa aktivnim promatranjem sa brodova koji prolazi kroz područje gdje su nestali pomorci

Iz kompanije Bourbon Offshore stigle su nove informacije o potrazi za nestalim pomorcima za kojima se prekinula aktivna potraga.

Objasnili su kako su njihovi pokušaji da pronađu nestale članove posade do sada bili neuspješni, unatoč svim naporima.

- Potraga nije naišla na znakove života ili splavi za spašavanje dulje od 10 dana, unatoč svim mjerama - rekli su i pojasnili novu strategiju u potrazi za posadom. Na konferenciji za medije predstavnika vlasti Martinika sinoć je objavljeno kako će se prekinuti aktivna potraga za posadom broda Bourbon Rhodea i kapetanom Dinom Miškićem te da se prebacuju na aktivno motrenje.

Predstavnici francuske prefekture Martinik dalje će nastavit s aktivnim promatranjem oceana posadu koja je 26. rujna nestala, potvrđuje prefekt Franck Robine, prenosi  RCI.fm. Traga se za sedmero ljudi, dok je troje preživjelih članova na Martiniku s obitelji. 

- Naš je prioritet u ovim tragičnim okolnostima omogućiti obitelji i rodbini posade Bourbon Rhodea svu potrebnu potporu. U ime svih zaposlenika i posebice onih koji neumorno rade na potrazi, želim istaknuti koliko smo u mislima s obiteljima nestalih pomoraca - suosjeća direktor kompanije Gael Bodenes.

No to ne znači da se u potpunosti dižu ruke već se dodatni brodovi neće slati u tu zonu, dok svi koji se tamo nalaze moraju posebno pripaziti na bilo kakve znakove.

Podsjetimo, Bourbon Rhode je 26. rujna u jutarnjim satima javio da ima problema i da im ulazi voda. Tropska oluja Lorenzo u trenu se pretvorila u uragan treće pa četvrte kategorije te promijenio smjer prema sjeverozapadu. Na putu mu se našao tegljač Bourbon Rhode, a što se dalje događalo spoj je lošeg vremena i još lošijeg stanja broda.

 

Ključne riječi

Komentara 19

HH
Hrvoje Hrk !!
12:05 12.10.2019.

Ljudi manite se takvih poslova, nemojte bit gladni novaca ,uzivajte u zivotu jer nije sve u lovi, jer ko i onaj dečko kaj je poginul u afganistanu , čemu , radije imaj 4tisuće kuna i doma si i imaj malo vrta, koju kokicu pajceka, žena nek tak ima plaću oko 4 i dobro je, jer nemora se vozit novi auto, novi mobitel, velika telka, velika kuća i uređena, budi skroman jedan je život i brzo prođe treba ga u miru i bez stresa proživit

DZ
dzukaficuka
11:01 12.10.2019.

Pa ti Plenkovicu pošalji nas Kanader u ispomoć ovim kerovima. Svi brodovi EU su u Sredozemlju ali spašavaju izbijeglice za svoje građane nemaju love to je istina i ništa drugo. Sto prije nabaviti borbene avijone povuci brodove iz Grčke Italije i poslati ih da traže te unesrećene pa makar i mrtve ih našli treba prelomiti

AF
AfganistanskiHrvat
12:30 12.10.2019.

Ukratko, nećemo davati novce za to a i boli nas za vaše jadne živote i tijela, ima vas još u Hrvatskoj, Ukrajini, Bugarskoj..... naći će se zamjena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije