Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 27 SATI

Obustavljena potraga za nestalom Dankom (2), srpska policija objasnila zašto

Malena Danka (2)
Facebook
27.03.2024.
u 17:47

U potrazi za Dankom Ilićem, čiji je nestanak jučer prijavljen, u proteklih 27 sati sudjelovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Pripadnici MUP-a su nakon 27-satnog detaljnog pretraživanja terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u srpskom prigradskom naselju Banjsko polje i Brestovačka banja obustavili daljnje potrage, s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati pokazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području od otprilike 10 četvornih kilometara.

Policija nastavlja intenzivan operativni rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti vezanih za nestanak djeteta, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, javlja srpski MUP. U potrazi za Dankom Ilić, čiji je nestanak jučer prijavljen, u proteklih 27 sati sudjelovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Da podsjetimo, na društvenim mrežama pojavio se videozapis sa sigurnosne kamere kuće koja se navodno nalazi blizu mjesta gdje je nestala djevojčica. Na snimci se vidi automobil koji brzo prolazi, navodno oko 13:47, odnosno svega dvije minute nakon nestanka djevojčice.

Kamera se nalazi u dvorištu kuće Jasmine S. iz Banjskog Polja, a snimku je pregledala policija. "Ugradila sam kameru prije oko mjesec dana samo zbog sigurnosti jer se bavim turizmom, inače je ovo naselje mirno i sigurno. Živim ovdje 30 godina i nikad se ništa loše nije dogodilo. Sad je ispalo da je dobro što sam ugradila kameru ako snimka može pomoći u istrazi. Na snimci se vidi da je majka s djecom prošla ulicom. Desetak minuta kasnije došao je i otac. Desetak minuta kasnije stigla je i policijska patrola. Nadam se da će uskoro pronaći djevojčicu", kazala je vlasnica kuće za Mondo.

VEZANI ČLANCI:

Ivani Ilić, majci nestale djevojčice, policija je uzela mobitel i poslala ga na vještačenje, piše Blic. Policija ispituje sve kontakte obitelji nestale Danke i njihove odnose. Jučer su, pak, roditelji nestale djevojčice odvedeni na ispitivanje. Ipak, detektiv Milan Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije, kaže da činjenica da policija ispituje poteze svih članova obitelji, pa i majke i oca, koji je bio i na poligrafskom ispitivanju, ne znači da su oni za bilo što krivi.

"Ova potraga traje od jučer, a kada rezultata nema, onda se proširuje istraga. Istražuje se najbliže okruženje. Obično se u startu ide prvo na poligrafsko ispitivanje. Razlog ne mora biti sumnja u roditelje ili nekog od članova obitelji da su nešto uradili djetetu, već se jednostavno tome pribjeglo jer dijete nije nađeno u terenskoj pretrazi", kaže Novaković.

Podsjetimo, Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora. Potraga za djevojčicom i dalje traje, a kako su naveli iz policije, akcija je trajala čitavu noć. Majka djevojčice kazala je da je ona bila sa sinom u Banjskom polju kada je djevojčica nestala. "Dijete je na sebi imalo ljubičaste hlače i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu. Odaziva se na ime, ali ona je još mala, ona još ne priča. Javili su se ljudi da je viđena kod neke zgrade, ali nije tu", rekla je u prvoj izjavi uplašena majka djevojčice.

Zbog nestanka Danke Ilić (2) jučer se prvi put u Srbiji aktivirao sistem popularno nazvan "amber alert", zvaničnog naziva "Pronađi me", kojim se javnost hitno obavještava o nestanku djeteta. "Danka Ilić, starosti 2 god., nestala oko 13:45 u Boru, smeđe kose, visina 85 cm, nosi maslinastu jaknu, ljubičaste hlače", stigla je SMS poruka.

Pomoć u potrazi ponudio je i naš HGSS. "Ako Srbija pristane, prema Boru na istoku Srbije spremno je odmah poći nekoliko timova HGSS-a s istoka Hrvatske. Među njima su kartograf, timovi s potražnim psima K9, kao i timovi s besposadnim sustavima", kazao je za 24sata izvršni pročelnik HGSS-a Marko Rakovac.

 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar ljutapica
ljutapica
20:00 27.03.2024.

Što ako su ju udarili autom, a onda u panici samo ubacili unutra i pobjegli....

V0
Vlaskoulicanec4.0
18:22 27.03.2024.

Iskreno mi je žao djeteta a i roditelja (ako nisu umiješani u nestanak), ali kaj nas stvarno stalno morate futrati sa takvim vijestima? Još Nihada nisam.pročitsp vijest da je nestalo neko dijete recimo u Austriji ili Mađarskoj...

TO
Toronto20
20:03 27.03.2024.

Neke stvari ne razumijem , nista ne pise gdje je dijete bilo gdje je majka bila sve sumnjivo.Ako je majka bila uz dijete kako je nestalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije