Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVLAČENJE 120 MILIJUNA KUNA

Obustavljen još jedan postupak protiv Miroslava Kutle

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
17.03.2021.
u 17:00

Hrvatska je država protiv Kutle podigla poveći broj optužnica, no uspjela ga je osuditi samo u jednom slučaju, ua feri Gradski podrum

Zagrebački Županijski sud obustavio je još jedan postupak protiv Miroslava Kutle, nekada najdražeg HDZ-ovog tajkuna, koji se posljednjih mjeseci iz sigurnosti BiH oglašava u hrvatskim medijima, tvrdeći da su ga njegovi poslovni partneri prevarili i okrali u poslovima oko radio postaja.

Ovaj put obustavljen je postupak u kojem se Kutle teretio da je iz Dione, tvrtke koje je nekada bila u njegovom vlasništvu izvukao oko 120 milijuna kuna. Izvlačenje novca pravdao je fiktivnim pozajmicama, a novac je koristio za kreditiranje 23 tvrtke koje su bile povezane s njim. Sve navedeno događalo se  od 1994. do 1998., pa je tužiteljstvo kada je podizalo tu optužnicu 2016., pokušavajući spasiti što se spasiti da navelo da se tu radi o ratnom profiterstvu.

No kao i toliko puta do sada, nije dovoljno samo navesti da je nešto ratno profiterstvo, jer se događalo u doba Domovinskog rata, već to treba i obrazložiti te dokazati. Prema stavu optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, tužiteljstvo ni ovaj put nije uspjelo dokazati da je riječ o ratnom profiterstvu. Osim toga, osnovno djelo, a to je zloporaba u gospodarskom poslovanju je u zastari, pa je optužno vijeće i ovu optužnicu, kao i neke ranije odbacilo.

Hrvatska je država protiv Kutle podigla poveći broj optužnica, no uspjela ga je osuditi samo u jednom slučaju, ua feri Gradski podrum. No i ta mu je kazna otišla u zastaru, a kako se preostali postupci protiv njega obustavljaju, on će se vjerojatno uskoro moći vratiti u Hrvatsku kao posve slobodan čovjek.
 

Komentara 10

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
17:35 17.03.2021.

Kutle je bio stožerni kriminalac HDZ-a s oko 200 firmi koje je redom upropastio a radnike bacio na cestu, ukinuo proizvodnju a terene prodavao. Svi današnji HDZ-ovi političari sanjaju Kutlu i ta vremena kada si poslao Hrvate na bojišta i mogao raditi što hoćeš uz podršku hrvatskih rodoljuba koji su prebjegli iz SKJ i onih iz Službe i crkve koja je tu uvijek bila. I Gotovca su javno pretukli bokserom jer nije bio za takvu pljačku. Bila su to "herojska" vremena kad je HDZ pokazao da i od gorih ima još gorih.

DU
Deleted user
17:21 17.03.2021.

Kutle je bio težak preko 23 molijarde maraka kad je proglašen gospodarstvenikom godine.Bogatstvo je stekao kupujući jeftino tvornice pa ih zaduživao u bankama te izvlačio novac a tvrtke bi propadale.To se je omogučavalo privatizacijom gdje je mafija u sprezi ss politikom i bankama izvlačila novac.To što Kutle neće biti osuđen samo je jedan od dokaza o sprezi politike korumpiranog sudstva i banaka.Mamić je sve rekao.Izrekao je ono što se sada događa sa Kutlom,Sanaderom,Todoričem i mnogim drugim kojima je BiH rezervna domovina u koju su se sklonili kako bi otetim novcem podmitili sudstvo.

KO
Kokoiduhovi
17:18 17.03.2021.

Kao i kod svih ostalih; svako suđenje u našoj državi, fliska je svakom poštenom i normalnom građaninu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije