Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Vaga proziva

"Obrtnici u jezgri imaju povlašten status"

'varazdin/medjimurje 27.09.2009....varazdin... simenc borislav, glavni organizator sajma lov, ribolov, priroda, turizam snimio: darko gorenak'
'gorenada'
06.07.2012.
u 11:46

Grad bi, kažu u Vagi, trebao donijeti odluku o zabrani gradnje trgovačkih centara na periferiji grada

Odluka prema kojoj obrtnici iz povijesne jezgre grada mogu do sredine rujna besplatno koristiti tri četvorna metra za izlaganje svojih proizvoda nepravedna je i treba je ukinuti, rekao je u petak na konferenciji za novinare predsjednik udruge Vaga Borislav Šimenc. Ističe kako su obrtnici iz gradske jezgre stavljeni u povlašten položaj u odnosu na druge varaždinske obrtnike i poduzetnike.

– Za vrijeme Špancirfesta oni iz povijesne jezgre tako će imati besplatan prostor, dok oni izvan jezgre za isti takav prostor moraju platiti između 2500 i 3000 kuna. Ako Grad zaista želi pomoći obrtnicima, predlažemo da im da sa 2000 ili 2500 kuna sufinanciraju najam prodajnog prostora na Špancirfestu. Novac se može osigurati tako da se članovima upravnih vijeća u gradskim ustanovama naknada smanji sa 1000 na 700 kuna do kraja godine. Tako će se osigurati oko 150.000 kuna za malo poduzetništvo – rekao je Šimenc. U Vagi smatraju i kako bi pri gradskoj upravi trebalo osnovati odgovarajuće tijelo za estetiku i upravljanje gradskom jezgrom. Osim toga, Grad bi trebao donijeti odluku o zabrani gradnje trgovačkih centara na periferiji grada te osmisliti mjere kojima će se u funkciju staviti postojeći neiskorišteni prostori u jezgri i stvarati mini trgovački centri.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije