Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOK

Obrtnici: 'Naši ljudi su bili po Italiji, ali recite nam što činiti jer gubimo posao'

'autoprijevoznici'
Foto: ''
28.02.2020.
u 18:08

S obzirom na to da u samom sadržaju rješenja nije jasno navedeno u kojem se obliku zdravstveni nadzor provodi, postupanja su na terenu različita.

Zbog koronavirusa održan je i sastanak u Hrvatskoj gospodarskoj komori jer se, kako je rečeno, gospodarski subjekti pri svom poslovanju mogu suočiti s određenim problemima, posebice kad je riječ o prijevozu ili poslovanju sa zemljama u kojima je epidemija ove bolesti.

S obzirom na to da u samom sadržaju rješenja nije jasno navedeno u kojem se obliku zdravstveni nadzor provodi, postupanja su na terenu različita. Pojedini vozači bili su upozoreni na obvezu svakodnevnog javljanja nadležnom epidemiologu, pri čemu su mogli slobodno nastaviti svoj rad, odnosno obavljati prijevoz po Republici Hrvatskoj i izvan njezinih granica, dok je dijelu vozača izrečena obveza samoizolacije pri čemu se ne mogu slobodno kretati i izvršavati svoje radne obveze.

Hrvatska obrtnička komora od Nacionalnog kriznog stožera, nadalje, zatražila je hitnu uputu o postupanju za vozače koji su u posljednjih 14 dana boravili u pokrajinama sjeverne Italije. Vozačima zaposlenima kod obrtnika koji obavljaju cestovni prijevoz, a koji su posljednjih 14 dana boravili u sjevernim pokrajinama Italije, dostavljeno je rješenje Državnog inspektorata kojim se izriče mjera zdravstvenog nadzora u trajanju od 14 dana.

HOK zato traži objavu hitnog i nedvosmislenog tumačenja načina na koji trebaju postupati vozači kojima je dostavljeno rješenje Državnog inspektorata o stavljanju pod 14-dnevni zdravstveni nadzor zbog sumnje na koronavirus.

– Provođenje mjera zabrane kretanja na 14 dana za vozače i njihove poslodavce nedvosmisleno znači zatvaranje gospodarskih subjekata, gubitak radnih mjesta za radnike, a posljedično i kolaps drugih industrija – kazali su iz HOK-a.

Tomislavov dom na Sljemenu, podsjetimo, karantena je za slučaj epidemije, a kako su jučer ponovili u Stožeru civilne zaštite, svaka županija nalazi pogodnu lokaciju na svojem području ako za to bude potrebe.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
18:50 28.02.2020.

Ili ovako ili ih pustiti da slobodno rade! Ako prošire virus tko će snositi posljedice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije