Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Sve više zaraženih'

Obratite pažnju: Nova varijanta koronavirusa uzrokuje ove neobične simptome

Pozitivan kućni test na koronavirus
Tomislav Miletic/PIXSELL
03.01.2024.
u 10:16

COVID se i dalje pojavljuje u novim varijantama. Trenutačno je najraširenija JN.1 zbog koje je sve više zaraženih

Prema stručnjacima JN.1 je ili više prenosiva varijanta COVID-a ili samo bolja u izbjegavanju imunološkog sustava, ali prerano je znati koliko bi ova varijanta mogla povećati hospitalizacije. Cijepljenje je i dalje preporuka osobito zbog porasta drugih respiratornih bolesti poput gripe. Donose i nove simptome koji bi mogli ukazivati na zarazu koronavirusom. 

Problemi sa spavanjem 

Prema novim spoznajama jedan od neobičnijih simptoma povezanih s najnovijim infekcijama je problem sa spavanjem. Podaci pokazuju da je otprilike 10,8 posto ispitanih pacijenata prijavilo probleme sa spavanjem.

Zabrinutost ili anksioznost

Ponekad se uz tjelesne simptome pojavljuju i oni mentalni, pa je čak 10,5 posto ispitanika navelo je zabrinutost ili tjeskobu kao simptom COVID-a.

Upala grla 

Oko 13,2 posto ispitanika prijavilo je upalu grla, javlja Bestlife. No to i nije tako neuobičajen simptom, zapravo je jedan od prvih koji se pojavljuje kod zaraze COVID-om. 

VEZANI ČLANCI 

Bolovi u mišićima 

Kao i drugi virusi, COVID također uzrokuje bolove u mišićima kod mnogih pacijenata. Čak 15,8 posto pacijenata imalo je bolove u mišićima zbog tog virusa ove zime.

Umor ili slabost 

Koronavirus uzrokuje i slabost ili umor, a to je potvrdilo oko 19,6 posto ispitanika.

Glavobolja

Glavobolja je još uvijek jedan od učestalijih simptoma koronavirusa, a pojavljuje se kod čak 20,1 posto pacijenata. 

Kašalj 

Kašalj je drugi najčešći simptom, koji zahvaća čak 22,9 posto ispitanika. ''Suhi nagrizajući kašalj'' povezan je s infekcijama COVID-19 te je potrebno puno više vremena da nestane u odnosu na druge simptome.

Curenje iz nosa 

Curenje iz nosa također je jedan od najčešće prijavljivanih simptoma, čak 31,1 posto ispitanika prijavilo je šmrcanje. Curenje iz nosa obično se pojavi nakon upale grla.

VIDEO Ida Prester o dočeku u Zagrebu: 'Usijale su se mreže od zgražanja'

Komentara 30

MM
mmaric958
11:58 03.01.2024.

Hoćete li ikada prestati sa provođenjem ove globalističke agende? Žena mi je prije tridesetak dana imala "koronu", temperaturu dva dana, malo kašljala, kihala i gotovo. Tjedan dana nakon tih simptoma, htjela se testirati i test pokaže da još uvijek ima "koronu"! Tu se slučajno zatekla i naša susjeda, došla na kavu, žena zdrava, te joj padne na pamet da se testira, kad vidi vraga, i ona ima "koronu". Predlože njih dvije da se i ja testiram. Naravno da nisam htio svašta gurati u svoj nos, ali sam pristao na način da jednostavno ampulicu sa "tko zna čime", koja služi za testiranje, bez brisa iz nosa, istresem u tester. I što mislite, što se desilo? I ta ampulica sa "tko zna čime" ima koronu, ljudi moji!!! Toliko o testovima za koronu, o "koroni", a posebno o cjepivima, koja su poslužila, vrijeme će pokazati, samo za smanjenje ljudske populacije i globalističku agendu tzv. Novog svjetskog poretka.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:33 03.01.2024.

Nekad se to zvalo gripa. I za to nije trebao tester.

DU
Deleted user
11:54 03.01.2024.

Habijanov dečko Korona kid vas je dobro nasanjkao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije