Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potrošnja
Povratak na članak

Obračun potrošnje: K = E x (1-1,25 x L/A) x (uR x H/I + uPOV x C/(A-L))

Korisnici s razdjelnicima štede, pa temperatura stana ne prelazi 16 Celzijevih stupnjeva

Komentari 4

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:20 24.01.2013.

Tko ima brunata razdjelnike, može nazvati tu tvrtku, oni mu daju šifru i ubuduće može čitati svakodnevno stanje potrošenih impulsa na internetu. Brojke koje označuju impulse se kojih 5% razlikuju od kunskog iznosa, tako da formula ni ne treba. Prijateljj mi objasnio računicu i situaciju u zgradi s tim nepouzdanim aparatima. Problem je u tome što je vidljivo da su za 12. mjesec ovi s razdjelnicima po tim impulsima trebali dobiti kojih 50% veće račune od ovih bez razdjelnika.

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
15:09 24.01.2013.

Koliko im je grad sufinancirao?

VL
MO
modovisisajteMaraschino
22:51 24.01.2013.

16 stupnjeva??? i plaća 1000 kn... ja se grijem na plin (centralno) i imam i toplu vodu za 2 kupaonice, 7 prostorija se grije, preko dana temperatura je oko 20 stupnjeva a i kuha se na plin... kad je bilo najhladnije u tom mjesecu sam isto potrošio plina za 1000 kn... u prosjeku za vrijeme grijanja 600-800 kn. a vlaga će mu probijati bez obzira koliko grijao jer je loša gradnja i izolacija.... s obzirom koliko plaćaju ovi koji nisu ugradili razdjelnik čini mi se da je promašio investiciju sa 400000 kn makar njih više dijeli trošak

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
07:49 25.01.2013.

dxkdi ne ovi koji nisu ugradili razdjelnik. Baš ovi koji su ugradili razdjelnik ,kod njih je situacija takva, problematična. Razdjelnici su one naprave na radijatoru, veličine mobitela, a kalorimetar je ono što je ispred stana, poput strujomjera i sa tim je ok. U Karlovcu je problem što je trenutna situacija takva da im kilovat snage košta točno 2,235 puta više nego u Zagrebu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.