Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEČANO OTVORENJE

Obnovljena Klinika u Klaićevoj koja je stradala u potresu

Svečano otvaranje novog operacijskog bloka Klinike za dječje bolesti Zagreb
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
06.04.2022.
u 13:36

Projekt je ukupno vrijedan 26,2 milijuna kuna, od čega je iz EU sufinanciran sa gotovo 50% posto

U potresu prije dvije godine teško stradali operacijski blok Klinike za dječje bolesti Zagreb potpuno je preuređen i danas svečano otvoren. To je prvi od potresa obnovljeni objekt u bolničkom sustavu.  

- Otvaranje obnovljenog operacijskog bloka Klinike za dječje bolesti Zagreb, osim što pokazuje jasnu strategiju ove Vlade i Ministarstva zdravstva za oporavak zdravstvenih kapaciteta, u fokus dodatno stavlja učinkovitost i izvrsnost Klaićeve bolnice, kao i unaprjeđenje kvalitete bolničke skrbi za djecu s područja Zagreba i okolice, ali i cijele Hrvatske - rekao je ministar zdravstva prof. Vili Beroš danas. 

Emotivno i traumatično iskustvo razarajućeg zagrebačkog potresa od prije dvije godine izazvalo je teška oštećenja najstarijeg bolničkog objekta koji je i pojedinačni spomenik kulture, takozvane Fischerove zgrade, u kojoj su smješteni stacionarni odjeli s bolesničkim sobama u Klaićevoj, a oštećenja su potpuno onesposobila sve smještajne kapacitete dječje kirurgije i velik dio operacijskog bloka.

- Iznimnim naporima Ministarstva zdravstva, Uprave i svih djelatnika Klinike danas otvaramo dio operacijskog bloka sa dvije nove i potpuno opremljene operacijske dvorane te pratećim prostorom. Nove operacijske dvorane rekonstruirane su i opremljene najsuvremenijom tehnologijom i opremom prilagođenom specifičnim potrebama i zahtjevima dječje dobi te integrirane u postojeći operacijski blok - rekao je ravnatelj Klaićeve bolnice, prof.  Goran Roić, istaknuvši kako je ovo prvi značajan iskorak u oporavku zdravstvenih kapaciteta grada od razarajućih posljedica potresa.

Projekt je financiran sredstvima EU u okviru operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.” te interventnim financijskim sredstvima Ministarstva zdravstva. Ukupno je vrijedan 26,2 milijuna kuna, od čega je iz EU sufinanciran sa gotovo 50% posto.

Pri Klinici za dječju kirurgiju Klinike za dječje bolesti Zagreb godišnje se učini preko 5000 operativnih zahvata i više od 40 tisuća specijalističko-konzilijarnih pregleda i dijagnostičkih postupaka.

Uz navedeno, preko hitnih dječjih kirurških ambulanti OHBP-a godišnje se zbrine više od 20 tisuća hitnih dječjih kirurških slučajeva iz cijele Hrvatske.

>> VIDEO Velika studija potvrdila: ivermektin neučinkovit u liječenju covida-19

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije