Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Bačić

'Obnova cijele Banovine za 3-4 godine, to ovisi o radnicima'

Sisak: Branko Bačić u obilasku nove interne u krugu Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić"
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
25.07.2023.
u 20:53

Sva kontejnerska naselja bit će ispražnjena tijekom kolovoza, rekao je ministar.

– Tijekom kolovoza na području Sisačko-moslavačke županije bit će ispražnjena sva kontejnerska naselja, a korisnici će privremeno biti smješteni u prikladnije objekte – rekao je to potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić u Sisku. On je održao radni sastanak s predstavnicima Grada Siska, nakon čega je u pratnji župana Ivana Celjaka obišao neka gradilišta obnove.

Tako je obišao gradilište konstrukcijske samoobnove višestambenih zgrada u sisačkoj Žitnoj ulici, gdje se od sredine svibnja na nekoliko objekata obavljaju radovi za koje će se iz državnog proračuna dodijeliti novčana pomoć od ukupno 654.209,56 eura sukladno novom Zakonu o obnovi, koji i potiče upravo postupak samoobnove. Obišli su i gradilište jedne zamjenske kuće, ali najviše pozornosti posvećeno je opsežnim radovima na području sisačke bolnice, koja je jako stradala u potresu. Tako su nešto više od šest milijuna eura vrijedni radovi cjelovite obnove zgrade Nove interne, bruto površine 2921,5 m². Radovi se financiraju iz Fonda solidarnosti te se očekuje njihov dovršetak do kraja godine.

VEZANI ČLANCI 

– Vjerujem da će pacijenti i medicinsko osoblje biti iznimno zadovoljni, no ovo nisu jedina ulaganja u zdravstveni sustav jer obnavljamo i zgradu stare interne bolnice, gradimo novu zgradu pedijatrije, novu zgradu bolničke kuhinje, a obnavlja se i bolnička ljekarna, psihijatrija i druge lokacije – objasnio je župan Ivan Celjak tijekom obilaska radova na Novoj internoj.

U Sisačko-moslavačkoj županiji dosad je, rekao je ministar Bačić, uloženo oko pola milijarde eura, a aktivno je 750 gradilišta, od kojih se većina odnosi na obnovu i izgradnju zamjenskih kuća. Bačić je poručio da će se radovi nastaviti istim intenzitetom, samo će se, istekom Fonda solidarnosti, oni sada financirati iz državnog proračuna te Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), a cjelokupna obnova na području Banovine, prema njegovim riječima, trebala bi završiti za tri do četiri godine. No dinamika radova ovisit će i o građevinskoj operativi, koja još uvijek nema dovoljno radnika da zadovolji sve potrebe.

– Ministarstvo će sve predmete i molbe za obnovu riješiti najkasnije do kraja iduće godine. Jedino što mi možemo napraviti je ubrzanje procesa izdavanja rješenja, ali koliko će trajati sama obnova, teško je procijeniti – rekao je ministar Bačić u Sisku ponovivši kako su ovih dana poništili natječaje za oko 300 gradilišta jer nije bilo građevinske operative.

VIDEO Hrvatski kanader i dalje gasi divlje požare po Grčkoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije