Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatrogasci iz tisna

Obljetnica DVD-a Tisno - plakete za stradale kolege

lucic
Hrvoje Jelavić/Pixsell
18.12.2010.
u 14:21

Priznanja će se uručiti Frani Lučiću i obitelji petorice stradalih

Tišnjanski vatrogasci, odnosno Dobrovoljno vatrogasno društvo Tisno iz Tisnoga na otoku Murteru, proslavljaju tridesetu obljetnicu od osnutka u listopadu 1980. godine. Na svečanoj Skupštini DVD-a će danas biti dodjeljene plakete i zahvalnice Frani Lučiću, jedinom preživjelom vatrogascu iz tragičnog požara na otoku Kornatu, a u kojem je koncem kolovoza 2007. godine poginulo dvanaest vatrogasaca. Pritom su izgubila život i petorica vatrogasaca iz DVD-a Tisno: plakete njima u zahvalnost bit će uručene njihovim obiteljima.

Inače, DVD Tisno je započelo svoj život kada je djed Frane Lučića Frane Čorkalo okupio 27 Tišnjana koji su krenuli na obuku za obavljanje vatrogasnih zadaća.

- Tijekom tri desetljeća kroz naš je DVD prošlo 110 vatrogasaca, koji su uspješno obavili tisuće i tisuće gasiteljskih ekspedicija od Istre do krajnjeg juga Dalmacije. Tako je bilo sve do tragičnog 30. kolovoza 2007. U tuzi za neprežaljenim kolegama nismo zaboravili naše zadaće, te je DVD Tisno i sa svojih 25 vatrogasaca i pet navalnih vozila u svakom trenu spreman stati u obranu javnih dobara, života i imovine naših građana - kazao je predsjednik DVD-a Tisno Ivica Kaleb.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije