Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATRAŽEN ISTRAŽNI ZATVOR

Objavljeni detalji potjere po Zagrebu: Vozio 140 km/h i po sredini ceste, prolazio kroz crvena svjetla...

Zagreb: Velika policijska potjera završila sudarom
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
15.02.2024.
u 18:19

U policijskoj potjeri oštećeno je nekoliko policijskih vozila, a policajci su zadobili lake tjelesne ozljede.

Zatražen je istražni zatvor za 27-godišnjaka koji je bježao policiji preko cijelog Zagreba, a zbog obijesne vožnje i prisile prema službenoj osobi prijeti mu i do osam godina zatvora. Priopćenje Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu prenosimo u cijelosti.

"Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu je 15. veljače 2024., ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1997.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu iz članka 226. Kaznenog zakona i kazneno djelo prisile prema službenoj osobi iz članka 314. stavak 2. u vezi sa stavkom 1. KZ-a, sve u vezi s člankom 51. KZ-a te je, nakon ispitivanja, doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika.

Postoji osnovana sumnja da se okrivljeni 27-godišnjak 13. veljače 2024., u Sesvetama i Zagrebu, kako bi onemogućio policijske službenike u obavljanju službene radnje, oglušio na zapovijed i automobilom bježao policijskim službenicima te nije postupio po zahtjevima policijskih službenika koji su ga pratili s više službenih vozila, odnosno tražili svjetlosnim i zvučnim znakovima da se zaustavi.

Osnovano se sumnja da se nastavio kretati vozilom ulicama čineći pritom veći broj prekršaja: prolazak kroz crvena svjetla, upravljanje vozilom po sredini ceste, upravljanje brzinom od oko 140 km/h (prelazi pedeset kilometara na sat iznad dopuštene), pa da je time izazvao opasnost za živote drugih sudionika u prometu i policijskih službenika koji su ga pratili službenim vozilima.

VEZANI ČLANCI:

Osnovano se sumnja da je oko 21:45 prednjim desnim dijelom svog automobila udario u lijevu stranu službenog policijskog automobila te se nastavio kretati vozilom, kao i da je potom oko 21:48, pri većoj neutvrđenoj brzini, desnom stranom svog automobila udario u lijevu stranu drugog službenog policijskog automobila i naglo skrenuo u lijevo te udario prednjim dijelom svog automobila u stražnji kraj prvog službenog policijskog automobila, koji se; uslijed udarca i velike brzine; zarotirao i prednjim dijelom udario u razdjelnu površinu. Okrivljenik je nastavio vožnju i uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom te njime udario u rub kolnika. Policijski službenici zadobili su lake tjelesne ozljede.

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu bit će podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela", piše u priopćenju.

VIDEO Velika noćna policijsak potjera u Zagrebu

Komentara 4

ZZ
zzz
18:58 15.02.2024.

Policija obavi što treba, a sud će ga vrlo vjerojatno "kazniti" s najmanjom mogućom kaznom - studiranje u Švicarskoj.

Avatar lasta mala
lasta mala
18:49 15.02.2024.

Vozačku na stol. Zauvijek. Pa ti Miki šetaj.

DU
Deleted user
18:49 15.02.2024.

Nije toga bilo dok je drug Titonja bio živ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije