Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJ 170

Objavljene prve fotografije hrvatskog Rafalea nakon prijenosa vlasništva: 'Povijesni dan za Hrvatsku'

Rafale
Foto: MORH
1/4
02.10.2023.
u 15:15

Iako je avion sada u vlasništvu Hrvatske i dalje ostaje na obuci u Francuskoj

MORH je objavio fotografije prvog Rafalea nakon primopredaje u bazi Francuskog ratnog zrakoplovstva Mont-de-Marsan gdje je preneseno vlasništvo aviona između Francuske Republike i Republike Hrvatske.

Riječ je o prvom od 12 aviona Rafale, dvomotornom višenamjenskom borbenom avionu 4.5+ generacije francuskog proizvođača Dassault Aviation.

 

- Povijesni dan za Hrvatsku! Prvi višenamjenski borbeni avion broj 170 od danas službeno u rukama vrhunskih hrvatskih pilota i zrakoplovnih tehničara Hrvatskog ratnog zrakoplovstva - objavio je MORH na mreži X. 

Iako je avion sada u vlasništvu Hrvatske i dalje ostaje na obuci u Francuskoj. Naime, nakon službene ceremonije hrvatski piloti lete u Centar za obuku Bordeaux gdje će se provoditi daljnja obuka djelatnika zrakoplovno tehničke službe i pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

VEZANI ČLANCI: 

 

Komentara 26

Avatar pendreck
pendreck
16:29 02.10.2023.

Jedan Rafale moze fino elegantno iz daljine prizemljiti eskadrilu Migova29...bez problema

LL
lijepa_li si
17:03 02.10.2023.

teško je bit ne ponosan! zavidnih vidimo ima.

Avatar Behemot
Behemot
17:29 02.10.2023.

Krasan avion

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije