Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AccuWeather

Objavljena velika prognoza za ljeto: Evo što očekuje Hrvatsku, najavljuje se i nešto zabrinjavajuće

Ljetna prognoza
AccuWeather
19.05.2022.
u 13:27

U našim krajevima oluje će prekidati ljetnu vrućinu. Povećan će biti i rizik od suše

Kakvo vrijeme nas očekuje ovog ljeta? Ako se prognoza najpoznatijeg svjetskog meteorološkog servisa AccuWeather pokaže točnom, onda će u južnom dijelu Europe vrućine biti rekordne, a mogu se očekivati i naleti oluja.

Spomenuti servis u svojoj ljetnoj prognozi za Europu ističe kako će prevladavati visoke temperature, dok će najtoplije biti na Balkanu. Slično prošlom ljetu, gradovi diljem Balkana ove godine mogu očekivati ​​veći broj dana s temperaturama iznad 32 stupnja Celzijevih. A to bi, zbog velikih potreba za hlađenjem, moglo predstavljati veliko opterećenje ze energetski sektor.

U našim krajevima oluje će prekidati ljetnu vrućinu. Povećan će biti i rizik od suše, iako meteorolozi vjeruju da će ona biti manje izražena u odnosu na prošlo ljeto.

Foto: AccuWeather

Česti pljuskovi praćeni grmljavinom mogući će biti u drugom dijelu ljeta, a te vremenske neprilike mogle bi se negativno odraziti i na poljoprivredu, naročito na žitarice, kukuruz, ali i na neke povrtne kulture.

Ljetne vrućine ne bi trebale tako pogoditi sjeverni dio Europe kao onaj južni, kažu meteorolozi.

Video – Nevrijeme u Zagori: Tuča pogodila sinjsko područje

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
14:10 19.05.2022.

Vrhunska komedija, jer ni jedna meteo prognoza na svijetu, ne može biti precizna za više od 4 dana.

PR
prokurator
14:00 19.05.2022.

naučimo živjeti sa klimatskim promjenama. iduća 2 ljeta su ključna.

KA
kažemja
14:35 19.05.2022.

Ovo već postaje smiješno . Ljeto će biti vruće sa povremenim naletima oluje !!!??? Pa tko bi to rekao ? Stvarno je vrlo rijetka pojava da je po ljeti vruće. Vi ne možete prognozirati vrijeme ni tri dana unaprijed a kamoli tri mjeseca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije