Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepoštene namjere

Obitelj sumnjala u njegovateljicu, a onda je postavila kameru... Imali su što i vidjeti

Sophy Retallick
Foto: Screenshot
15.11.2018.
u 10:00

Starica je patila od demencije pa je njegovateljica Sophy Retallick svakoga dana dolazila u njezinu kuću kako bi joj pružila svu potrebnu skrb, no to nije bilo sve što je radila...

Nakon što su počeli sumnjati u njegovateljicu koja je brinula o 83-godišnjoj ženi, njezina obitelj odlučila je postaviti kamere u kuću.

Starica je, naime, patila od demencije pa je njegovateljica Sophy Retallick svakoga dana dolazila u njezinu kuću kako bi joj pružila svu potrebnu skrb.

Nakon nekoliko mjeseci obitelj iz Truroa u engleskom Cornwallu počela je sumnjati u njegovateljičine poštene namjere pa je postavila kamere u kući u kojoj je živjela 83-godišnjakinja.

Snimke su otkrile ono u što su sumnjali, njegovateljica, inače majka dvoje djece, krala je novac dementnoj starici.

Otkrivena je u svibnju, a sada je proglašena krivom te je dobila tri mjeseca zatvora.

Morat će odraditi i 80 sati dobrovoljnog rada te deset tretmana rehabilitacije. Žrtvi mora vratiti 250 funti, platiti sudske troškove od 85 funti te odštetu od 110 funti.

Odvjetnik kradljivice branio ju je na sudu tvrdeći da ima mentalne probleme te da nije bila osuđivana, piše Cornwall live.

– Pati od manične depresije i astme. Uzima mnogo lijekova. S obzirom na to da joj je suprug dobio novi posao, smanjene su im olakšice pa se morala vratiti na posao, a nije si mogla priuštiti sve potrebne lijekove. Kada je uhvaćena, bila je potpuno iskrena i otvorena s policijom – branio ju je odvjetnik, no to nije bilo dovoljno.

>> Kako se vara kupce na tržnicama

Komentara 12

CV
cvijece
12:07 15.11.2018.

Joj,koliko takvih neveselih priča ima kod nas a da se nikada ne sazna za ovoga kratkog zemaljskog života,no nema veze,ON sve vidi i zna (niti list sa drveta ne padne bez njegova znanja)i sve će se jednoga dana izravnati.

DG
Dado-Glavurdic
16:20 15.11.2018.

A kako kod nji može bit taka snimka dokaz na sudu a kod nas ne more? Ajde ti Bandicu lipo u Cornwall pa tamo dilaj smeće bez straja da te snimaju gadovi udbaški

ZN
Znam
14:01 15.11.2018.

Kod nas snimka nije dokaz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije