Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privatni sportsko-društveni centar

Obitelj Pašalić uložila 100 milijuna kuna u Apfel Arenu u Makarskoj

storyeditor/2022-10-20/apfel.jpg
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/8
20.10.2022.
u 21:38

Najmlađi članovi obitelji Pašalić, unuci Mihovil, Katja, Iva i Lena prerezali su vrpcu nakon čega su okupljeni krenuli u obilazak suvremenog i moderno opremljenog centra.

Krema hrvatskog sporta okupila se u četvrtak u Makarskoj na otvaranju Apfel Arene, sportskog, kulturnog i medicinskog centra jedinstvenog u Hrvatskoj. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, predsjedink Uprave Hajduka Lukša Jakobušić, predsjednk Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak, zamjenik predsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza Miro Pavlović, svjetska prvakinja u džudu Barbara Matić, najbolji hrvatski triatlonac Andrej Vištica, olimpijke Lucija i Ana Zaninović, državna prvakinja na 1500 metara Klara Andrijašević, jedna od najboljih daljinskih plivačica današnjice Dina Levačić, svjetski šahovski prvak Toni Vujčić, predsjednik Uprave KK Split Edo Blažević, kao i aktualni malonogometni prvaci Hrvatske MNK Novo vrijeme stajali su u redu s oko tisuću Makarana kako bi stisnuli ruku i čestitali Miji Pašaliću i ostalim članovima te obitelji koja je investirala oko 100 milijuna kuna u izgradnju centra čijim je otvaranjem Makarska dobila brojne sadržaje koje dosad nije imala: od kina i kazališta, sportskih sadržaja, kongresne dvorane i zdravstvenog centra.

– Ponosan sam jer smo zajedno svih 27 godina, jer znam da čovjek sam u životu ne može ništa napraviti. Velika je stvar imati jasnu viziju i misiju u životu i uspjeti ostvariti postavljene poslovne ciljeve, a mi smo, vjerujemo, dobrim dijelom u tome uspjeli. Apfel Arena vaš je i naš zajednički dom u kojemu su svi dobrodošli i želja nam je, u suradnji s Gradom Makarskom, hotelijerima i poduzetnicima, udrugama i pojedincima, produljiti turističku sezonu i obogatiti ponudu cijele Makarske rivijere – istaknuo je na svečanom otvorenju investitor i vlasnik tvrtke Apfel d.o.o. Mijo Pašalić, koji gotovo tri desetljeća potiče kulturni i sportski sadržaj u lokalnoj zajednici. Vrlo ozbuđen bio je izvršni direktor tvrtke Apfel d.o.o. Matko Pašalić.

Pljesak političara

– Od samih početaka nastojimo da Apfel bude snažan stup potpore građanima Makarske rivijere, a ovaj je Centar dokaz naše posvećenosti izgradnji bolje i sadržajnije budućnosti za našu djecu i mlade te cjelokupno lokalno stanovništvo. Uz to, sport je oduvijek bio dio našeg obiteljskog identiteta i sretni smo i ponosni što gradnjom Apfel Arene pružamo priliku da se njime bave brojni sportski klubovi s našeg područja kao i škole koje nemaju dvorane te različite udruge hvalevrijednog djelovanja. Otvaranjem polivalentne dvorane Makarska dobiva kino, kazalište i koncertnu dvoranu – rekao je Matko Pašalić, a okupljeni Makarani prekinuli su ga pljeskom. Među njima bili su makarski gradonačelnik Zoran Paunović, dožupan Ante Šošić i načelnici općina Makarske rivijere.

Najmlađi članovi obitelji Pašalić, unuci Mihovil, Katja, Iva i Lena prerezali su vrpcu nakon čega su okupljeni krenuli u obilazak suvremenog i moderno opremljenog centra.

Rizično je uložiti u sport

– Velike čestitke Miji Pašaliću i njegovoj obitelji. Uložiti novac u sport mogu samo istinski domoljubi, ljudi koji vole Hrvatsku i svoj grad jer ovakvo što napraviti znači ući u veliki rizik. Znamo da Hrvatska nema sportsku infrastrukturu, a ovo je velika stvar za cijelu Hrvatsku. Zašto ne bi dvoranski sport došao ovdje tijekom zime, ovaj kompleks je predivan – rekao je Zlatko Dalić.

– Ovo nije samo veliki događaj za Makarsku, već puno šire. Vjerujem da će ovo biti pun pogodak, možda ćemo za koju godinu vidjeti brojne sportske ekipe koji dolaze na pripreme u Makarsku – rekao je Hrvoje Maleš, bivši predsjednik Hajduka.

– Gospodin Pašalić već se dokazao ulaganjima u sport, a ovo je još jedan dokaz njegove veličine, važan dan za cijelo naše područje. Mogu samo reći da ćemo sve učiniti da KK Split dođe odigrati jednu prvenstvenu utakmicu ovdje u dvorani – rekao je Blažević, koji je donio i poklon: Jugoplastikin dres Dina Rađe.

– Obitelj Pašalić veliki je podržavatelj kulture i sporta. Želim joj sreću i dobar vjetar u leđa – rekao je glumac Vedran Mlikota.

VIDEO: Indijac Ravi Kumai (26) živi i radi u Sesvetama: 'Hrvati su divni, hoće pomoći, ali moj je plan vratiti se kući i oženiti Indijkom'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije