Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U spomen na poginule

Obilježena 22. obljetnica osnutka 157. brigade HV-a

24.01.2014.
u 15:07

Kroz ovu vojnu postrojbu, osnovanu za obranu teritorija tadašnje općine Slavonski Brod, prošlo je više od sedam tisuća pripadnika. Njih 27 izgubilo je život, a 118 ih je ranjeno.

- Hrvatski narod znao je prepoznati poziv predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji je ujedinio sve Hrvate, u Hrvatskoj i izvan zemlje, koji su spremno stali u obranu Domovine – rekao je povodom obilježavanja 22. obljetnice osnutka 157. slavonskobrodske brigade Hrvatske vojske umirovljeni pukovnik Mirko Sečić.

U sklopu obilježavanja položeni su vijenci na brodskom groblju te kod spomenika poginulim braniteljima, a upriličen je i prijam u Županijskoj vijećnici. Kroz ovu vojnu postrojbu, osnovanu za obranu teritorija tadašnje općine Slavonski Brod, prošlo je više od sedam tisuća pripadnika. Njih 27 izgubilo je život, a 118 ih je ranjeno. Za iskazano junaštvo tijekom Domovinskog rata 157. brigada odlikovana je redom Nikole Šubića Zrinskog.

- Nikada ne smijemo zaboraviti ljude koji su dali svoje živote za obranu Domovine – istaknuo je Sečić.

Komentara 1

Avatar Golum
Golum
14:47 22.12.2020.

Pocivao u miru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije