Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEKO PRIMIO TSUJIA

Obilježena 20. obljetnica diplomatskih odnosa s Japanom

masaru tsuji
Žarko Bašić/PIXSELL
07.03.2013.
u 13:38

Leko je povodom obljetnice primio veleposlanika Japana u Hrvatskoj Masaru Tsujia

Ovaj je tjedan obilježena 20. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Japana. Naime, Japan je Republiku Hrvatsku priznao 17. ožujka 1992. godne, a diplomatski odnosi uspostavljeni su 5. ožujka 1993.

U povodu obljetnice, predsjednik Sabora Josip Leko primio je veleposlanika Japana u Hrvatskoj Masaru Tsujia, a tom prilikom razmijenjena su pisma između predsjednika Sabora i predsjednika Zastupničkog i Vijećničkog doma japanskoga parlamenta Bunmeija Ibukija i Hirate Kenjia.

Leko i Tsuji u razgovoru su zaključili kako dvije zemlje imaju prijateljski i partnerski odnos, no da ima prostora za napredak, poglavito kad je riječ o gospodarskoj razmjeni i investicijama. Japanski veleposlanik ocijenio je da će pristupanje Hrvatske Europskoj uniji izazvati veće zanimanje japanskih gospodarstvenika za ulaganjem u Hrvatsku.

>> Leko: U EU se nećemo odricati svojih vrijednosti

Komentara 1

BK
B Kosa
19:21 07.03.2013.

prvi japanski ambasador 1972 je izjavio "Drago mi je da sam prvi ambasador japana u vasoj zemlji" Neki su mu odgovorili "Nisi prvi vi ste u hrvatskoj imali ambasadora 1941. to je ambasadoru bilo jos draze Japan je mnogo pomogoo poslije rata kao i u ratu 91

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije