Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori na Kvarneru

Obersnelu zamalo izmakao peti mandat

'19.05.2013., Rijeka - Vojko Obersnel na brodu Marina ceka rezultate lokalnih izbora.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
20.05.2013.
u 13:30

Povratak Komadine- Novi-stari primorsko-goranski župan pobjedu je osigurao u prvom krugu

Vojku Obersnelu, kandidatu velike SDP-ove koalicije za gradonačelnika Rijeke, nedostajalo je tek nekoliko postotaka da svoj peti mandat osvoji u prvom krugu, no prema neslužbenim rezultatima DIP-a, osvojenih 47,92 posto glasova s obrađenih 80 posto biračkih mjesta vodi ga u drugi krug gdje će se ogledati s Hrvojem Burićem iz HDZ-a, koji je dobio 16,2 posto glasova.

Velika prednost

Premda je Obersnel bio uvjeren da drugog kruga neće biti, želja mu se nije ostvarila pa će u lipnju ponovno pred birače da, kako je rekao, proba kako i to izgleda. Obersnel je, naime, na prošlim izborima postao gradonačelnikom u prvom krugu sa 58 posto glasova, dva je puta prije toga pobijedio kao nositelj liste, a kad je prvi put postao gradonačelnikom, bilo je to na pola mandata prethodnika, današnjeg ministra financija Slavka Linića. Sada pred protukandidatom Burićem ima golemu prednost, koja mu daje status favorita i može mirno čekati lipanj, no ni Burić neće sjediti prekriženih ruku i uživati u ovoj za njega i HDZ velikoj pobjedi u "crvenoj" Rijeci.

Laburisti u Vijeću

Osvojenih 14,61 posto glasova i laburist Predrag Šustar, kojemu su sva predizborna predviđanja davala najveće šanse za ulazak u drugi krug s Obersnelom, smatra odličnim rezultatom, osobito osvojenim glasovima za Gradsko vijeće Rijeke, gdje će ova nova stranka, kako se čini, imati četiri vijećnika. Premda nije uspio postati Obersnelov protukandidat, Šustar kaže da je drugi krug za Rijeku od povijesnog značenja i pokazuje da je ova vlast ipak istrošena i da dolazi vrijeme za promjene.

– Ući u drugi krug bio nam je imperativ i očekivali smo da ćemo taj cilj ostvariti. U drugom krugu očekujem pobjedu bez obzira na prednost koju sada ima Obersnel, a ova dva tjedna intenzivirat ću kampanju i motivirati Riječane da izađu na birališta u većem broju nego što je to bilo u prvom krugu – kazao je Burić te dodao da je siguran kako je upravo on pravi protivnik za Obersnela i da Riječani zaslužuju bolju političku vlast od ove koju imaju već 13 godina.

Za razliku od gradonačelnika koji ide u drugi krug, stranački kolega Zlatko Komadina, kandidat za župana, osvojio je dovoljno glasova, 54 posto, za pobjedu u prvom krugu i vraća se na mjesto župana nakon godinu i pol dana izbivanja.

>>Obersnelu na izborima predviđaju osvajanje 49,5 posto glasova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije