Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uljanik i 3. maj

Obersnel: Viška radnika će biti, ali brodogradnja ostaje u Rijeci

'03.05.2013., Rijeka - Vojko Obersnel, kandidat SDP-a za gradonacelnika na predstojecim izborima.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
Goran Kovačić/PIXSELL
18.07.2013.
u 18:00

Prezentacija projekta integracije riječkog brodogradilišta 3.maj u poslovno - proizvodni sustav Uljanik grupe te program zbrinjavanja viška radnika.

Prezentacija projekta integracije riječkog brodogradilišta 3.maj u poslovno - proizvodni sustav Uljanik grupe te program zbrinjavanja viška radnika, kojih ima u oba škvera, bila je glavna tema sastanka gradonačelnika Rijeke Vojka Obesrnela s predstavnicima uprava oba brodogradilišta i konzultantske kuće u tom procesu A.T. Kearnay. Kako su izvijestli iz gradske uprave svi sudionici današnjeg susreta složili su se da je najvažnije što prije ugovoriti nove poslove kako bi se osigurala zaposlenost kapaciteta proizvodnih pogona i navoza riječkog škvera koji će unutar Uljanik grupe raditi kao zasebna tvrtka.

Još je jednom potvrđeno da Uljanik grupa na riječkom lokalitetu namjerava zadržati brodograđevnu djelatnost čime su otklonjena nagađanja o gašenju brodogradnje u Rijeci. Kroz proces restrukturiranja želi se postići sinergija i integracija oba brodogradilišta kako bi se uspostavila dugoročna održivost, postizanje konkurentnosti i povećanje učinkovitosti poslovanja. Budućnost 3.maja u Uljanik grupi je izgradnja sofisticiranijih i složenijih brodova veće dodane vrijednosti što jedino jamči konkurentnost na svjetskom brodograđevnom tržištu.

Predstavnici uprava najavili su razgovore sa sindikatima i radničkim vijećima u oba brodogradilišta o ujednačavanju prava i obveza iz Kolektivnog ugovora u cijeloj Uljanik grupi, a u najkraćem mogućem roku bit će utvrđen koliki je i u kojim pogonima i službama višak radnika kako radnici ne bi bili u neizvjesnoti. Proces zbrinjavanja viška radnika bit će , obećali su predstavnici dvaju brodogradilišta, kvalitetno pripremljen i potpuno transparentan.

>>Šoljić: Višak je 400 radnika, ali ne u proizvodnji

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije