Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABORSKI ODBORI

Obavljeni razgovori s 12 kandidata za pučkog pravobranitelja

peđa grbin
Duško Marušić/PIXSELL
30.01.2013.
u 17:03

Pet kandidata koji su se javili prošli put ponovili su svoje prijave na natječaj, a javilo se i sedam novih kandidata

Nakon što je prošli natječaj za pučkog pravobranitelja poništen jer ni jedan od kandidata, prema mišljenju saborske većine, nije udovoljavao kriteriju da je po svom zalaganju za ljudska prava poznat u široj javnosti, saborski Odbor za ljudska prava te Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav danas su zajednički obavili razgovore sa 12 prijavljenih kandidata za tu dužnost. Iako je među njima bilo kandidata sa zavidnim karijerama, pitanje je koliko su oni poznati široj javnosti, odnosno koliko uživaju ugled boraca za ljudska prava.

Pet kandidata koji su se javili prošli put ponovili su svoje prijave na natječaj, a javilo se i sedam novih kandidata. Predsjednik Odbora za Ustav Peđa Grbin smatra da ovaj put članovi odbora imaju nešto širi izbor među kandidatima, no nije želio govoriti o tome zadovoljavaju li sve kriterije, odnosno zatražio je da to bude odluka članova odbora. Odbor za ljudska prava već u četvrtak će odlučiti o najbolja dva kandidata, koja će predložiti Odboru za Ustav, koji pak nije dužan prihvatiti to mišljenje.

>> Za Malčićeva nasljednika opet nema općepoznatih

Komentara 5

BR
brodludjaka
18:14 30.01.2013.

Da li je netko pitao Kaptol za mišljenje???

OB
-obrisani-
18:34 30.01.2013.

Prestrašno je da ovaj unuk Titovog zločinca i nakaradna reinkarnacija skojevca daje mišljenje o bilo čemu. Zapravo tragično je da takvi likovi poput ovog Peđe uopće sjede u HRVATSKOM Saboru i još su predsjenici saborskih odbora i to važnih !!!

MA
maja007
18:34 30.01.2013.

pitajte Peđu ovisnika ,cijela Pula zna tko je i što je ovaj glavati na slici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije