Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKORISTIO SITUACIJU

Obamina kampanja za '12.: "Made in the USA" i preslik rodnog lista

obama
AFP
20.05.2011.
u 10:23

Majice s preslikom rodnog lista američkog predsjednika iznad kojeg piše "Made in the USA" novi su adut Obamina izbornog stožera

Majice s preslikom rodnog lista američkog predsjednika Baracka Obame iznad kojeg piše "Made in the USA" (napravljeno u SAD-u) novi su adut Obamina izbornog stožera dok se polako zahuktava predizborna kampanja za predsjedničke izbore 2012. godine.

Članovi njegova izbornog stožera odlučili su se zabaviti, prenosi Reuters, i u svoju korist okrenuti priču o predsjednikovu rodnom mjestu.

Za 30 dolara Amerikanci će moći kupiti majice, a sav prihod bit će namijenjen predizbornoj kampanji. Uz majice, prodavat će se i šalice s istim motivom.

Podsjetimo, republikanski krugovi pokušali su dokazati da Obama nije rođen na Havajima nego u Keniji, što bi ga, prema američkom ustavu, odmah "diskvalificiralo" kao predsjednika.

Iako je na početku ignorirao optužbe, odlučio je odgovoriti na provokacije građevinskog magnata Donalda Trumpa koji je oko Obamina mjesta rođenja vrtio cijelu svoju kampanju za republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima 2012. godine.

Kako je upravo zbog Trumpovih tvrdnji sve veći broj Amerikanaca počeo sumnjati u Obamino podrijetlo, prošlog je mjeseca predsjednikov izborni stožer objavio rodni list koji potvrđuje da je Obama rođen u bolnici u Honoluluu 1961. godine.

Tada je i sam Obama izjavio da nema vremena za budalaštine. Nakon objave rodnog lista sumnja u Obamino podrijetlo nestala je, a Trump je odustao od kandidature.

Komentara 7

OB
-obrisani-
12:38 20.05.2011.

Majice s preslikom rodnog lista američkog predsjednika Baracka Obame iznad kojeg piše \"Made in the USA\" ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Obama ce uci u povijest Amerike kao prvi crnac ~ predsjednik. Ne zbog toga sto je on ponudio amerikancima nesto vise... ili bolje, od nekog drugog. U jednom trenutku \"slabosti\" Amerike, on je bio ... u pravom trenutku, na pravome mjestu. Pa tako i tokom njegovog prvog mandata... I navodeci Winston Churchillovu poznatu tvrdnju... da Amerika uvijek cini pravu stvar, nakon sto su sve druge oppcije iscrpljene... No to nema veze sa Obamom. To je Amerika. Obama NIJE ~ \"Baseball, Hot Dogs, Apple Pie and Chevrolet\".... Mozda je on Coca Cola, koja sjedi.... otvorena, na suncu... bljutava...

OB
-obrisani-
12:55 20.05.2011.

hehehehe husein obama uspio je ono kaj nije uspjelo svim americkim prezidentima skupa-za samo dvije godine vladavine usa povecao je drzavni deficit odnosno ukupni dug amerike za 100%, pa tako on iznosi 13 bilijuna$, usput ni eu nije nikaj bolja i u daleko gorem je polozaju od amerike, i oni imaju 10 bilijuna$ duga- a pola drzava u eu je bankrotiralo heheheheheehe

IR
irani
11:51 20.05.2011.

Cijenim Obamu i zelim mu sve najbolje. . Sto se tice ovih koji svako toliko pokusaju otkriti neku \"veliku istinu\" protiv Obame, ti me na nekoga podsjecaju, neznam tocno na koga... . Tko bi to mogao biti - laze, izmislja, ima \"pouzdane izvore* svojih pricica ... . E, bas nikako se nemogu sjetiti ... :) :) :) :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije