Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unatoč primirju

Obama zabrinut blokadom humanitarne pomoći u Siriji

U.S. President Barack Obama speaks about the worst mass shooting in U.S. history that took place in Orlando, Florida, at the White House in Washington, U.S., June 12, 2016.      REUTERS/Joshua Roberts
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
17.09.2016.
u 08:14

Obama je također naglasio da SAD neće poduzeti slijedeće korake u aranžmanu s Rusijom

Američki predsjednik Barack Obama izrazio je duboku zabrinutost, jer sirijska vlada nastavlja blokadu dostave humanitarne pomoći, unatoč smanjenom nasilju u toj zemlji slijedom primirja uspostavljenog pod pokroviteljstvom SAD i Rusije, izvijestila je u petak Bijela kuća.

Obama je također naglasio da SAD neće poduzeti slijedeće korake u aranžmanu s Rusijom dok u idućih sedam dana kontinuirano ne bude vidljivo smanjenje nasilja i održiv pristup humanitarnoj pomoći.

>>Sirija: Dosad više od 300.000 mrtvih, od toga 15.000 djece 

Komentara 6

Avatar lvan12
lvan12
09:10 17.09.2016.

Zašto niste naveli da ovaj uskoro bivši svjesno laže? Teroristi okupljeni oko Jaish al Fateh i FSA odbijaju se maknuti sa castillo ceste na sjeveru grada Alepa, pucaju po pripadnicima crvenog polumjeseca i ruskim specijalcima zaduženima za formiranje ne-militarizirane zone.. Pripadnici SAA i tigrova su se jučer povukli na ukupno 3,5km sjevernije od ceste i al-Malah farmi, dok teroristi planiraju iskoristiti ovo primirje i pokušali su zauzeti dodatne točke na prostoru sjeverne castillo ceste. Dodatno skupljaju snage iz cijele Idlib provincije u gradu Kafr-hamah sjeverno od te ceste. Zašto ne javite da ovaj lažov neda objaviti taj sporazum između Kerrya i Lavrova zbog čega je sinoć otkazana današnja sjednica UN viječa sigurnosti na temu Sirije. Gdje su vijesti o tome da je večina najvećih terorističkih skupina odbila ovo primjere i da su ga u ovih par dana prekršili >70 puta? Gdje je vijest da su jučer teroristi iz tzv "FSA" jučer protjerali američke specijaliste (koji se tamo ilegalno nalaze) iz grada al-Rai na sjeveru Sirije u borbi protiv ISIL-a, jer ne žele imati posla s onima koji se bore s kurdima. Prava i jedina je istina da SAD nemaju baš nikakav utjecaj niti kontrolu nad teroristickim skupinama (sva tzv. "opozicija" izuzev Kurda, iako i njih neki NATO saveznici smatraju teroristima). SAD nisu u stanju navesti gdje se uopće nalaze skupine koje oni podržavaju kako bi se iste izdvojile od al-Nusre, niti znaju navesti kako je njihovo oružje i kako su njihovi trenirani borci "mjerene opozicije" završili s al-Nusrom. SAD je stajući iza ovih svih terorističkih organizacija okaljao nepovratno svoj ugled i kao i svih zapadnih država koje su mu se pridružile. Prošlo je vrijeme propagande, laži i selektivnog objavljivanja informacija... Ovakve laži kao iz ovog teksta jednostavno više ne prolaze.

DU
Deleted user
09:06 17.09.2016.

Ako i je došlo do blokade humanitarne pomoći razlog tomu je taj što ovi " humnitaci " ne daju da se ta pomoć pregleda jer bi oni htjeli švercali oružje teroristima u Siriji.

KE
kenjalo
11:41 17.09.2016.

Obama je zabrinut jer mu je ostalo samo 100 dana da nas hebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije