Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izravan prijenos

Obama uživo iz Bijele kuće gledao ubojstvo Osame bin Ladena

obama
AFP/PIXSELL
03.05.2011.
u 11:23

Obama je akciju pratio u krugu najbližih suradnika, odnosno potpredsjednika Joea Bidena, ministra obrane Roberta Gatesa i državne tajnice Hillary Clinton

Američki predsjednik Barack Obama uživo je gledao operaciju u Pakistanu u kojoj je ubijen teroristički vođa Osama bin Laden.

Obama je ubojstvo Bin Ladena pratio u krugu najbližih suradnika, odnosno potpredsjednika Joea Bidena, ministra obrane Roberta Gatesa i državne tajnice Hillary Clinton te članova Ureda za nacionalnu sigurnost.

"Prijenos" su pratili u sobi za izvanredne situacije u Bijeloj kući. Direktor CIA-e Leon Panetta iz zasebnog je ureda u Washingtonu prenosio videoekranom Obami cijelu akciju. Kodno Bin Ladenovo ime bilo je Geronimo, a Panetta je američkom predsjedniku i suradnicima operaciju prenosio nekoliko minuta.

"Došli smo do cilja... Vidimo Geronima... Geronimo EKIA (enemy killed in action, odnosno neprijatelj ubijen u akciji)", prenosio je Panetta.

Kada su ubili prvog čovjeka jedne od najvećih terorističkih organizacija na svijetu Al-Qa'ide, Obama je uzviknuo: "Imamo ga!"

Komentara 87

OB
-obrisani-
13:24 03.05.2011.

koga li će muslićka gerila sada nabiti na kolac?

OB
-obrisani-
12:33 03.05.2011.

Velika zavjera: Za one koji nisu nikad rođeni, ovaj svjet je velika zavjera jer za njih uopće ne postoji ni zemlja, ni sunce ni galaksija ni svemir, sve je to jedna velika zavjera....

OB
-obrisani-
13:25 03.05.2011.

možda jednog od ovih kandidata sa slike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije