Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čvrsta suradnja

Obama, Putin, Papa i Ban Ki-moon predsjednici Grabar-Kitarović čestitali Dan državnosti

U.S. President Barack Obama speaks about the Supreme Court to students  at the University of Chicago Law School, where Obama taught constitutional law for over a decade, in Chicago April 7, 2016.    REUTERS/Kevin Lamarque
Foto: Reuters
1/5
24.06.2016.
u 16:36

"Sjedinjene su Države ponosne što su saveznik, partner i prijatelj Hrvatske. Svim Hrvatima čestitke za Dan državnosti", stoji u čestitki američkog predsjednika

Američki i ruski predsjednici Barack Obama i Vladimir Putin, papa Franjo i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon poslali su u petak predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović čestitke u povodu Dana državnosti, priopćeno je s Pantovčaka.

Sjedinjene Američke Države cijene čvrstu suradnju s Hrvatskom u Europi i na svjetskoj sceni, stoji u čestitki američkog predsjednika Baracka Obame.

Obama dodaje kako Hrvatska služi kao primjer regiji kako naporan rad i reforme mogu voditi u euroatlantske integracije. 

– Sjedinjene su Države ponosne što su saveznik, partner i prijatelj Hrvatske. Svim Hrvatima čestitke za Dan državnosti – stoji u čestitki američkog predsjednika.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u svojoj čestitki naglašava interes za razvoju konstruktivnih i uzajamno korisnih rusko-hrvatskih odnosa. – To je u interesu naroda naših država i usmjereno prema jačanju stabilnosti i sigurnosti u Europi – kaže Putin.

– Molim Boga da podrži ostvarene napore za zajedničko dobro kako bi svaki građanin vaše zemlje, napose ako je slab i bespomoćan, prema svojim težnjama upoznao sreću i mir – poručio je predsjednici države papa Franjo i naglasio da na čitav hrvatski narod zaziva obilje Božjeg blagoslova.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon u svojoj čestitki Dan državnosti ističe kao priliku za proslavu ponosne povijesti Hrvatske te za ponovno potvrđivanje univerzalnih vrijednosti, ljudskih prava, razvoja i mira. – Ujedinjeni su narodi sretni što mogu crpiti snagu iz svog raznolikog članstva, okupljajući u radu na zajedničkoj stvari različite kulturne tradicije. Doprinosi Republike Hrvatske bitni su za postizanje naših zajedničkih ciljeva.

Svoje čestitke poslali su, među ostalima, i japanski car Akihito, švedski, nizozemski i marokanski kraljevi Karlo XVI. Gustav, Vilim Aleksandar i Muhamed VI. te predsjednici Njemačke, Italije, Austrije, Bugarske, Švicarske, Češke, Slovačke, Finske i Turkmenistana.

Komentara 17

Avatar soliloquy
soliloquy
18:49 24.06.2016.

Drago mi je za Turkmenistan. Lijepo je da znaju kad nam je dan državnosti bolje od samih Hrvata iz Hrvatske.

NY
no_yes
17:20 24.06.2016.

Kakvo nam je stanje u državi, možemo plakati a ne slaviti.

DU
Deleted user
18:57 24.06.2016.

Imenom Mile Budaka, jednog od ideologa ustaškog pokreta i ministra u vladi NDH, Šibenska Općina Bilice službeno će nazvati mulo sa 60 vezova koji se svečano otvaraju u subotu 25.06.Hoće li i ona biti nazočna sa svojim prijateljem Bujancem i rezati vrpcu?Počela joj turneja po Jadranu pa se možda i pojavi,biće pršuta i janjetine.Na što smo mi došli,buđenje ustaškog pokreta u 2016. uz podršku državnog vrha..strava!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije