Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigao nenajavljeno

Obama i Karzai potpisali ugovor o povlačenju vojske iz Afganistana

obama i karzai  (1)
AFP/PIXSELL
01.05.2012.
u 21:44

Obama je stigao pod okriljem noći, a helikopterom je prevezen u predsjedničku palaču u Kabulu

Na godišnjicu smrti vođe Al-Qaide Osame bin Ladena, američki predsjednik Barack Obama nenajavljeno je sletio u posjet Afganistanu, izvjestili su mediji.

Obama je stigao pod okriljem noći, a helikopterom je prevezen u predsjedničku palaču u Kabulu gdje se sastao s afganistranskim predsjednikom Hamidom Karzaijem s kojim  je potpisao ugovor o povlačenju američke vojske iz te zemlje do kraja 2014. godine.

Američki predsjednik obratit će se građanima SAD-a u televizijskom prijenosu iz Afganistana te će posjetiti vojnike u Bagramu. Ovo je Obamin treći posjet Afganistanu.

Više od 130 tisuća vojnika NATO-a boravi u toj zemlji, od kojih je iz SAD-a njih 90 tisuća.

 

Komentara 15

AN
anaMsicjar
22:24 01.05.2012.

Kad Ameri odu ,Karzai moze pakirat kufere....... Nece opstati ni 2 mjeseca

AA
aabbcc
22:25 01.05.2012.

Više od 130 tisuća vojnika NATO-a boravi u toj zemlji..... ____________________________________________ A jos ne zna kuda sa ovom americkom sirotinjom ....jer ih doma u americi i previde ima....

Avatar madcap
madcap
22:14 01.05.2012.

Afganistan je najveći Obamin vanjskopolitički problem zaostao od bivše vlasti kojeg nije riješio. Ako to uspije na pravi način ispunit će sve najveće vanjskopolitičke ciljeve. Naravno Assad pada sigurno, pa je to već ad acta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije