Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Švicarski NZZ:
Povratak na članak

'Umjesto da preuzme vodeću ulogu u regiji, Hrvatska se svađa sa susjedima'

Najnovija članica EU i četiri godine nakon pristupanja nije postigla ono što se očekivalo nakon pristupanja Uniji, piše Andreas Ernst, dopisnik Neue Zürcher Zeitunga iz Beograda

Komentari 169

Avatar Dobrisha
Dobrisha
12:52 09.10.2017.

jedva cekamo taj dan kada ce Hrvatska moci da preuzme vodecu ulogu u samoj Hrvatskoj... a za regiju cemo popricekati

VL
LI
Lijepanasadomovino
12:54 09.10.2017.

E pa gospodo iz Svicarske,Njamacke,Francuske ,Spanije i ostalih TOLERANTNIH I MIROLJUBIVI Evropejaca,podjelite svoje teritorije ostalim SUSJEDIMA pa onda izigravajte Mirotvorce.

VL
ST
stefj
12:48 09.10.2017.

He, he, Srpska ofenziva... Zašto se sada ne javi dopisnik iste te novinske agencije iz Zagreba pa pokaže malo i drugu stranu medalje? Ah da, zato jer su "domaći" novinari sve samo ne domaći i zato jer treba raditi pritisak na Hrvatsku da tu previše ne "talasa"... Treba pod svaku cijenu uvesti Srbiju u EU, a i treba opravdati korumpirane suce u arbitraži. Neće Njemačka (i Francuska) samo tako pristati da se njihov sudac ocrnjuje...

VL
DU
Deleted user
15:04 09.10.2017.

Andreas Ernst, dopisnik Neue Zürcher Zeitunga iz Beograda je očito nataknu na nos četničke/velikosrpske naočale. Hrvati bi mu bili dobri kad bi svima pustili sve. Ali ne ide tako gospodine Ernst.

VL
Avatar NoProfit
NoProfit
17:44 09.10.2017.

smeće od članka. inače već sam ga negdje pročitao prije mjesec dana, mislim DW.

VL
Avatar HajdukLika
HajdukLika
15:53 09.10.2017.

Koja kompetentna osoba ... Švicarski novinar iz Beograda. Na platnom popisu srbijanskih obavještajaca. Zadužen za blaćenje Ustaša i njihove fašističke države Hrvatske i promoviranje velesvetske i miroljubive, napaćene mučenice Srbije. Da se upišaš od smjeha!

VL
Avatar MK
MK
14:42 09.10.2017.

Ma doticni placenik iz Beograda (Andreas Ernst) se nije udostoji napisati da je odluka izlaska iz arbitraze donesena u Saboru g. 2015 kada je Leko bio predsjednik Sabora a Milanovic Predsjednik vlade - nije profesionalno napisati da se situacija oko granice sa Slovenijom zaostrial u zadnjim tjednima a odluku Sabora ne spomenuti... I sto da Hrvatska ne gradi Peljeski Most? I sto da Vulinu pljescemo na bedastoce koje govori?

VL
ZP
zeljko.pavlovic.963
12:38 09.10.2017.

Piše dopisnik NZZ iz Beograda!!??? I vi očekujete nepristrano pisanje?

VL
SI
siskic
12:35 09.10.2017.

svađa je najbolja kamuflaža za pljačke i lopovluke.

VL
DU
Deleted user
14:33 09.10.2017.

kako dirljivo, švica bi htjela da se mi bavimo bosnom i srbijom - neka hvala regije ili regijona, uzmite si ju kad vas tako veseli

VL
Avatar Coldmachine
Coldmachine
13:05 09.10.2017.

Nema srece ovdje, sve dok ne zavrsi Domovinski rat, dok ne sahranimo Tita, i dok Jasenovac ne prestane s radom...i plus bioloski sat mora napravit svoje!!

VL
Avatar rurimuri
rurimuri
13:27 09.10.2017.

Nikako da prihvatimo cinjenicu da smo mozda i mi u necemu pogrijesili.Najgori su mi ljudi koji nesto oproste pa mi sutra opet prigovaraju kao da mi nisu ni oprostili a mi to stalno radimo.ja pa ja i opet ja sam u pravu ,svi drugi oko mene nek trpe jer to sam ipak ja.strasno smo teski i netakticni a pomalo i umisljeni

VL
Avatar soliloquy
soliloquy
16:40 09.10.2017.

Hrvatska je bila i ostala europska provincija. Ni tjedan dana nije izdržala u EU prije nego što je pogazila europski uhidbeni nalog, nešto na što je pristala u pregovorima o pravosuđu. Od Hrvatske se očekivalo da ponudi neki model europeizacije Balkana, a ona se okrenula fašistima, besmislenim blokadama Srbije, beskonačnom sporenju sa Slovenijom, maratonskom natezanju sa Mađarima oko MOL-a i Hernadija, bezrazložnom trkeljanju o nepostojećim džihadistima u Bosni... Žena bivšeg potpredsjednika vlade sasvim otvoreno osniva paravan tvrtke za ruski kapital, njenog muža kupila strana firma za 2,500 eura mjesečno, "branitelji" teroriziraju sve što mogu, svećenstvo se isključivo bavi endehazijom, Hercegovci misle da su europejci, predsjednica se uvlači u šupčić luzerima iz višegradske skupine, a kriterije za šengen i euro će ispuniti možda za 7-8 godina. Europskoj uniji Hrvatska ne treba, a čini se da ne treba niti regiji, niti Rusiji, niti Americi. Ne treba ni Hrvatima koji čoporativno odlaze, ne treba ni azilantima koji nisu krenuli pješke prema Europi da bi živjeli u ovoj rupi, ne treba ni investitorima, a uskoro neće trebati ni turistima kad sve plaže zauzmu koncesionari tipa Kerum ili Klemm. Ali tko o čemu, sad će 700 komentara ispod članka laprdati o srpskoj propagandi, kad je dovoljno gledati HRT tjedan dana da se shvati koliko je ova zemlja zaostala. Žalosno, ali istinito - ovo je zemlja samo po mjeri penzioniranih "branitelja" i uhljeba. Za sve ostale tu su Njemačka i Irska.

VL
RZ
Rocky.Zg
13:45 09.10.2017.

Anemični i barbika rasturaju na diplomatskom planu. A svi strani novinari su udba i orjuna.

VL
TV
tv5378
15:33 09.10.2017.

Ha,ha,ha tko bi rekao da Svicarci jos zive u WW2?Odvratna propaganda Jugofasista.

VL
DU
Deleted user
14:33 09.10.2017.

Beograd se više ništa ne pita. Skorim članstvom u Šengen i uvođenjem Eura Hrvatska će se još više odlijepiti od regiona. Bit će to novi udarac jugonostalgičarima.

VL
MA
Marko1337
15:10 09.10.2017.

Ovaj članak je prepisan iz naših komunjarskih medija.

VL
DU
Deleted user
14:49 09.10.2017.

Sto se dogodilo sa vecernjim listom? Nekada ste bili respektibilne novine a sada ste dno dna novinarstva sa sve manjom tirazom i sorosevskim pamfletima na dnevnoj bazi...ajde jedan clanak molimo o tome koliki vam je povrat sa kioska...oko 80 posto zavrsi u reciklazi je li tako novinarcici? Ako me jos jedanput banirate jer pisem istinu onda saljem zanimljivi dokument o vasoj remitendi ( povratu sa kioska ) na sve marketinske agencije u Hrvatskoj...

VL
JD
john.drum.501
14:59 09.10.2017.

Upravo ovakvi dopisni pridonose tome. I siguran sam da si dobro plačen za to. Naime nije do sada zabiželjeno da bi članica EU postupala protiv druge čanice EU. Tako smo vidjeli i čiste ucjene Slovenije što ne bi smjelo biti dopušteno. Sa druge strane, što se traži od Srbije? Upravo je to proizvod poltike EU da je Hrvatska ostala rascjepkana i kod Neuma, Crna Gora... A gdje su "nestali" Hrvati iz BiH? Što se tiće predsjednice, podaci su ti to od obavještajnih službi među kojima i vaših. Nisu izmišljeni. Koliko ih ima "telac"?

VL
GE
genex
12:53 09.10.2017.

mi ne želimo imati nikakve veze s tom regijom (osim osiguranja ravnopravnog položaja hrvata u bih), niti želimo vodeću ulogu u toj regiji.želimo pobjeći od svake ideje koja smrdi na šugoslaviju. što se tiče sporova sa susjedima,a tko ih nema.zar trebamo odustati od naših vitalnih interesa da bi neka bagra u eu zadovoljila svoje interese.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.