Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUNCIJ D’ERRICO:
Povratak na članak

Ne bojte se, papa ne želi ponovno suđenje Stepincu

– Vjerujem da papu dobro poznajem. On ima vrlo veliko poštovanje prema hrvatskom narodu, Hrvatskoj i prema svetosti kardinala Stepinca. Kada je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović bila kod pape, rekao joj je upravo to. Rekao je, a ona je to ponovila novinarima – da za njega nema rasprave o tome je li Stepinac svet jer je rad Kongregacije za kauze svetih o tome završen

Komentari 28

MS
mare_split
20:17 04.10.2015.

Alessandro D'Errico, jeste li i vi završili YU-politologiju? Čini se, jer stil vašeg kazivanja ukazuje na 'politikantski' riječnik! To nema veze s crkvom i SAMOSTALNOŠĆU katolika, a vrijeđa i Hrvate! Griješim? Nimalo!

VL
Avatar Pavel ic
Pavel ic
20:07 04.10.2015.

nevidim ja tu nikako pomirenje.dok nas provociraju i uplicu se u nasu drzavu i rade nam spletke

VL
NE
Nepokolebljiv
20:02 04.10.2015.

Zasto onda, u duhu "Radosti Evandelja" ne osnuje komisiju koja ce ispitati svetost "Svetog" Save? Ako cemo "njima" dati petljanje u nasu religiju pa da onda malo promjesamo i u "njihovu" kazanu! Neka bude reciprocno a ne uvijek "jednako" s srbadijom koji su uvijek malo vise jednakima!

VL
BK
B Kosa
21:16 04.10.2015.

Srbi se ovde nebi trebali nista mjesati, a tako ni mi njima u ovakve stvari tako bi nam bili mnogo bolji odnosi,

VL
BA
bakulušić
20:30 04.10.2015.

Ovo je prilika da se barem djelomični utvrdi istina o ratnim i poratnim zbivanjima i da na vidjelo izađu megalomanske laži i podvale koje i danas opterećuju hrvatski narod. Blaženi Alojzije je strpljiv i njemu se ne žuri a ovo njegovo novo "mučeništvo" može donijeti puno plodova. U Hrvatskoj ne postoji nitko tko je spreman i raspoložen inicirati utvrđivanje istine a da na sebe ne navuče bijes onih kojima istina ne odgovara a moć im je u ruci.

VL
GU
gustirna
20:40 04.10.2015.

Mozda ovaj hipi papa zatrazi misljenje manolica o stepincu prije nego krepa......

VL
JU
juma
01:02 05.10.2015.

Mislim kako naša katolička crkva Vatikanu i ovome papi jasno treba reći gdje mu je mjesto i što Hrvati katolici misle o ovoj inicijativi, pa ako treba i javno se distancirati se od formiranja bilo kakvih mješovitih srpsko-vatikanskih komisija. Sada još od Srba i to od SPC koja u Hrvatskoj rovari intenzivno već stoljećima i koja bi i Hrvatsku i Hrvate najradije utopila u čaši vode, trebamo tražiti dopuštenje koga ćemo štovati i kome ćemo se moliti? Ovaj papa nije iz Europe, nikada nije imao kontakte s pravoslavljem i ne razumije europsku povijest, niti medjureligijske odnose na ovim prostorima. Službeni stav SPC o Hrvatima katolicima jeste da su to zapravo pokršteni Srbi. Mislim kako je svaki dijalog s ljudima takvog svjetonazora uzaludno trošenje vremena.

VL
DU
Deleted user
10:20 05.10.2015.

...dobro je napomenuo "mare_split" - Yu-politologiju, ali to nije samo Yu-politoloija. To sve me podsječa na stajalište Evrope devedesetih godina. Kada se stalno išlo na ruke Miliševića i njegove lažne politike o sačuvanju Yugoslavije, a Hrvatska je krvarila. To je to. Pogledajte samo ovu katastrofu sa izbjeglicama gdje je Evropa da se umješa i da pokaže inicijativu - nema je. Tako sada i Vatikan želi raditi na nekom miru što mu neće uspjeti, jer sa lažovima se čovijek ne može dogovoriti. Lažovi su uvijek u pravu jer njihova laž nalazi se u njihovim dušama.

VL
VL
VL1
05:59 05.10.2015.

Današnji Papa, ma koliko se trudio nikada neće imati popularnost, osobnost i svetost Ivana Pavla II. Shvativši to, da bi umanjio Wojtilinu popularnost, Papa "BONA SERA" namjerno je u jednom danu kanonizirao i Wojtilu i Ivana XXIII. Bergolio može bitibiti dobar papa Kubancima, južno amerikancima... Razbijati blokadu Kube od strane SAD-a, ali izgleda nikada neće shvatiti opasnost koju smo mi katolici s ove strane željezne zavjese trpjeli od komunističkim okupatorima sa istoka. Da je kojim slučajem Blaženi A.Stepinac pristao na pritisak s Istoka (Moskve i Beograda) t.j stvaranja Hrvatske katoličke crkve, danas bi nam biskupe i kardinale birao Centralni komitet SK , kao što to radi u Kini, a usred Beograda bi Stepinac imao spomenik. Na kraju, provjerite, tadašnja Srbija i NDH su imale diplomatske odnose, i nikad ih nisu prekidale.

VL
JA
ja123pao
23:40 04.10.2015.

zašto uvažava srpske zahtjeve. neće kardinal stepinac biti pravoslavni svetac. neka se srbi bakću svojim svecima. za večinu katolika hrvata kardinal stepinac je svetac pa kom se to svidjelo ili ne.

VL
MA
Malenkost
08:19 05.10.2015.

"Komisija, doduše, još nije formirana, ali se predviđa da će imati šest članova, tj. tri s katoličke i tri s pravoslavne strane, s time da pravoslavna strana predlaže dodavanje još dva neovisna člana" Ha,Ha,Ha, ....ha. Ha,Ha,Ha, ....ha, Formirati ce se u NASA komisija za ljudsko naseljavanje Marsa. Jos ne ali imati ce ... Clanova, Rusa, Amerikanaca i Kineza.

VL
Avatar velika jabuka
velika jabuka
07:52 05.10.2015.

status sveca izgubio je svaki, naročito tradicionalni, smisao s poplavom svetaca pa i "svecem" Stepincem.

VL
OR
@orlando
00:20 05.10.2015.

I tu njegovu "blaženost" najbolje su osjetili baš Srbi u Ndh, normalno je da se oni prvi pitaju.

VL
OR
@orlando
00:17 05.10.2015.

Sramota, al ne izenađuje poznavajući hrvatsku povijest, i dobro je rečeno Hrvati su hrabri jer se ničeg ne stide, pa tako proglasiti svecem suosnivača marionetske genocidne države Ndh.

VL
GU
gustirna
20:37 04.10.2015.

Ukoliko hipi papa cirkusant bude surovao sa cetnicima i otezao sa stepincem hrvatska katolicka crkva treba se odvojiti od vatikana.....

VL
IQ
iqqo
21:21 04.10.2015.

Pa da bi danas neko postao svetac, bar ne mora da ima krvave ruke, al stepincu su itekako krvave. On neće nikad biti svetac,ali možda su mu u paklu dali neki čin.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.