Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBIO ČETIRI GODINE

Nož uperio u trbuh trgovkinje, a sada kaže: Bio sam na kokainu

Ilustracija
Davor Puklavec/PIXSELL
29.09.2023.
u 09:18

Sud mu je olakotnim cijenio priznanje. Otegotnim mu je cijenjeno što je već osuđivan zbog istovrsnih djela, iz čega sud zaključuje da mu je to bio model življenja

- Kriv sam. I kajem se što sam to napravio. A to sam napravio zato što sam ovisan o kokainu. Trenutno se skidam s droge i ovo je prvi put da sam čist od 2017. Kada sam to počinio, nisam bio sav svoj. Prije sam znao raditi u tvrtki svoje sestre, a tamo ću raditi i ubuduće. Žao mi je što sam ovoj ženi prouzročio strah - kazao je Tihomir Klaus R. (39) koji je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora, a izrečena mu je i mjera obaveznog liječenja o drogi u trajanju od tri godine.

Prema optužnici, Tihomir Klaus R. se teretio da je 7. svibnja 2020. oko 17 sati na Maksimirskoj cesti 91, maskiran kirurškom maskom ušao u kiosk Tobacca. Imao je nož u ruci kojom je zaprijetio trgovkinji.

VEZANI ČLANCI:

- Daj! Daj! Brzo daj mi! - vikao je usmjeravajući nož u trbuh žene. 

Preplašena žena dala mu je 800 kuna, nakon čega je pobjegao. 

Sud mu je olakotnim cijenio priznanje. Otegotnim mu je cijenjeno što je već osuđivan zbog istovrsnih djela, iz čega sud zaključuje da mu je to bio model življenja.

VEZANI ČLANCI:

- Po vlastitom priznanju je vozač, mlad i sposoban za privređivanje, no zakonski posao ga je očito manje zanimao od činjenja kaznenih djela što mu je bio način dolaska do novca. Na njega nisu djelovale ni ranije presude, zadnja mu je izrečena 2016. kada je osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora. Unatoč tome počinio je ovo djelo - navodi se u obrazloženju presude.

No tužiteljstvo smatra da je izrečena kazna preniska, pa se žalilo na presudu. U žalbi navode da je on višestruko osuđivana osoba, pa mu je tako zadnja kazna od četiri godine i 11 mjeseci bila objedinjena, odnosno u njoj su bile i ranije presude koje su mu izrečene zbog droge, krađe, razbojstva.... Navode i da je novo kazneno djelo počinio neposredno po izlasku iza zatvora, te da ga je počinio u vrijeme pandemije COVIDA-a, kada su ljudi nosili kirurške maske, što je on smatra tužiteljstvo iskoristio, jer ga žrtva nije mogla pravodobno uočiti. Odnosno žrtva je shvatila da je riječ o razbojniku tek kada joj je uperio nož u trbuh. Zbog svega toga tužiteljstvo traži višu kaznu.

VIDEO Drama u Kloštar Ivaniću: Stariji muškarac preminuo u bolnici nakon što je aktivirao bombu

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar anlaser
anlaser
11:09 29.09.2023.

Nije bio svoj ali se za svaki slučaj ipak maskirao ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije