Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jacinda Arden

Novozelandska premijerka otkazala svoje vjenčanje zbog širenja omikrona: 'Takav je život'

FILE PHOTO: New Zealand's Prime Minister Jacinda Ardern holds a news conference on the sidelines during the 2019 United Nations Climate Action Summit at U.N. headquarters in New York City, New York, U.S.
Foto: Yana Paskova/REUTERS
1/6
23.01.2022.
u 07:20

Premijerka je na konferenciji za novinare rekla da crveno ne znači zaključavanje te da će stanovnici i dalje moći posjećivati obitelj i prijatelje te putovati po zemlji.

Novozelandska premijerka Jacinda Arden otkazala je svoje vjenčanje nakon što je uvela nova epidemiološka ograničenja suočena sa širenjem omikron inačice covida-19 u zajednici.

Novi Zeland u nedjelju od ponoći uvodi pravila o maskama i ograničava okupljanja pošto je devet pozitivnih slučajeva pokazalo da je došlo do lokalnog prijenosa nove varijante.

Riječ je o obitelji koja se vratila u Nelson na Južnom Otoku nakon što je bila na vjenčanju u Aucklandu na Sjevernom otoku, ali i drugim događanjima. Pokazalo se da su članovi obitelji i stjuardesa iz zrakoplova kojim su putovali pozitivni.

Ta otočna država od nedjelje od ponoći stavit će postavke protiv širenja nove inačice na crveno, što znači više nošenja maski i ograničavanje okupljanja na sto potpuno cijepljenih osoba u zatvorenim ugostiteljskim objektima poput barova i restorana i na događanjima kao što su vjenčanja.

Premijerka je na konferenciji za novinare rekla da crveno ne znači zaključavanje te da će stanovnici i dalje moći posjećivati obitelj i prijatelje te putovati po zemlji.

Za svoje vjenčanje rekla je da se neće održati, dodavši kako joj je žao bilo koga kome se dogodio sličan scenarij. Upitna što misli o otkazivanju kazala je "Takav je život", Zaključila je da nije drugačija od tisuća drugih Novozelanđana koji su snosili puno teže posljedice.

Komentara 6

DU
Deleted user
12:16 23.01.2022.

Ma ovoj slici izgleda dobro ali na live prijenosu izgleda kao da nije sva svoja pod utjecajem nečisto...g

V0
Vlaskoulicanec3.0
12:16 23.01.2022.

Ograničavaju na 100 potpuno cijepljenih osoba!!! I to je zaista sjajna mjera jer cijepljeni niti mogu prenijeti virus, niti mogu oboljeti. A ako pukim slučajem i obole, onda je tok bolesti lagan. Ako pak još pukijim slučajem i bude teže, onda si za to krivi necijepljenog. Ako pak u nevjerojatnom slučaju i umru, onda je to teorija zavjere!

Avatar Foton
Foton
19:51 23.01.2022.

Broj mrtvih od corone u New Zeelandu: 52 Broj mrtvih od corone u Hrvatskoj: 13279. Mozda Hrvati nisu pametni kao sto si umisljaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije