Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravstvo

Novomarofska bolnica širi djelatnost

Rajko Ostojić (1)
Željko Hladika/Pixsell
16.03.2012.
u 14:12

Ministarstvo zdravlja financirat će novi paviljon s novih 28 postelja u novomarofskoj Specijalnoj bolnici

Ministar zdravlja Rajko Ostojić jučer je u Varaždinu održao sastanak sa županijskim čelnicima, saborskim zastupnikom Marijom Habekom i ravnateljima zdravstvenih ustanova s područja županije.

– Planiramo krenuti u dogradnju kirurgije u Varaždinu, po principu javno privatnog partnerstva i to definitivno kreće ove godine. Krenut ćemo i u program energetske učinkovitosti nekih od paviljona bolnice ili nekih od specijalnih bolnica, a plan je i u Specijalnoj bolnici u Novom Marofu proširiti djelatnost. Ministarstvo zdravlja će tako u toj bolnici financirati novi paviljon s novih 28 postelja za palijativnu skrb – rekao je ministar Ostojić.

U ponedjeljak će biti raspisan natječaj, koji će provesti novomarofska bolnica. Ministarstvo zdravlja će za investiciju izdvojiti oko 2,5 milijuna kuna, Varaždinska županija 1,6 milijuna kuna, a sve bi trebalo biti gotovo za tri mjeseca.

Bolnica će uz dosadašnjih 37 imati novih 28 postelja za palijativnu skrb.

Prema ministrovim riječima, za dva do tri tjedna u Zagrebu će se održati novi sastanak sa županijskim čelnicima, gdje će se precizirati uvjeti oko dogradnje kirurgije u varaždinskoj Općoj bolnici.

Ostojić je ponovio i da sjever Hrvatske treba uređaj za magnetsku rezonanciju te da će taj uređaj najvjerojatnije doći u varaždinsku Opću bolnicu, no još se ne zna kada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije