Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus

Novo otkriće: virus napada tijelo i kroz oči?

koronavirus u Kini
Foto: REUTERS
1/4
07.02.2020.
u 13:33

Kako pišu u Lancetu, dišni sustav vjerojatno nije jedini put prijenosa.

Kao oftalmolozi vjerujemo da je prijenos 2019 koronavirusa putem očiju zanemaren. Član nacionalnog panela za pneumoniju, Guangfa Wang, prijavio je 22.siječnja kako je bio zaražen novim koronavirusom tijekom inspekcije u Wuhanu. Nosio je N95 masku, ali nije nosio nikakvu zaštitu za oči – stoji u članku troje kineskih liječnika iz tamošnjeg Changchuna koji je objavio ugledni znanstveni časopis Lancet!

Objašnjavaju kako se Wang prije pojave simptoma upale pluća žalio na crvenilo očiju. Respiratorni virusi su sposobni potaknuti komplikacije s očima, što potom vodi do respiratorne infekcije, poručuju kineski liječnici.

Budući da svi putovi prijenosa infekcije novim koronavirusom nisu poznati, njihovo je upozorenje još važnije. Kako pišu u Lancetu - dišni sustav vjerojatno nije jedini put prijenosa.

Ključne riječi

Komentara 11

GR
gragakarlovac
15:49 07.02.2020.

Kina sama sebi dala ekonomski K.O. Bye bye Huawei, bye bye China

Avatar TamiFlu
TamiFlu
14:03 07.02.2020.

Zombie apokalipsa. The end of days

DU
Deleted user
13:58 07.02.2020.

Ok za oči, a kroz "pakšu"?! Blage veze nitko, pa ni doktori nemaju. Priroda čini i učinit će svoje, učinit će ono "što mora". Na "stručnjacima" je samo da izbroje "one koje Sokol nije volio"....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije