Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMICAO PRSTIMA

Novo čudesno spašavanje u Turskoj: 198 sati nakon potresa iz ruševina izvučen 18-godišnjak

Aftermath of the deadly earthquake in Adiyaman
Foto: IHLAS NEWS AGENCY (IHA)/REUTERS
1/3
14.02.2023.
u 12:05

Neki spasilački timovi počeli su se povlačiti iz Turske i Sirije zbog napada koji se događaju na područjima, kao i niskim temperaturama koje smanjuju vjerojatnost preživljavanja zarobljenih u ruševinama

Čak 198 sati od razornog potresa magnitude 7.8 po Richteru koji je zajedno s ostalima uništio gradove u Turskoj i Siriji te odnio desetke tisuća života, iz ruševina su spasioci u turskom gradu uspjeli izvući 18-godišnjaka. Mladić Muhammed Cafer mogao je pomicati prste dok su ga odvodili te je prebačen u bolnicu. 

Osim toga, ranije su spasilačke službe izvukle i braću iz ruševina stana u istoj regiji. Radilo se o 17-godišnjem Muhammedu Enesu Yeninaru te njegovom bratu, 21-godišnjem Bakiju Yeninaru. Odvedeni su u bolnicu no njihovo stanje još nije poznato, prenosi Reuters.

Neki spasilački timovi počeli su se povlačiti iz Turske i Sirije zbog napada koji se događaju na područjima, kao i niskim temperaturama koje smanjuju vjerojatnost preživljavanja zarobljenih u ruševinama. Među tim timovima su i Poljaci koji su najavili svoj odlazak u srijedu. 

UN-ov šef za humanitarnu pomoć Martin Griffiths u ponedjeljak je potvrdio kako je faza spašavanja pri kraju, a sada se službe fokusiraju na hranu, smještaj te obrazovanje djece. Sirijski predsjednik Bashar al-Assad također je potvrdio kako će dopustiti pomoć UN-a iz Turske kako bi se opskrbila područja u Siriji koja su dosad primila malo pomoći. 

U južnom turskom gradu Antakiji već je započelo rušenje teško uništenih kuća i zgrada, kao i čišćenje šute s ulica.  

>> VIDEO Snimke dronom pokazuju ogromne pukotine na autocesti u Kahramanmarasu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije