Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEM S MJERAMA?

Novinari opet nisu mogli ući na suđenje Bandiću

Zagreb: Otvorenje izložbe slika i crteža mlade autorice Adriane Kajić
Matija Habljak/PIXSELL
24.02.2021.
u 21:00

Točnije, od njih pet-šest, može ući samo jedan jer se rasprave održavaju u sindikalnoj dvorani zagrebačkog Županijskog suda

Sudske su rasprave javne. Osim kada se sudi Milanu Bandiću, na čijem suđenju javnost odnosno novinari iz rasprave u raspravu, zbog epidemioloških mjera, teško mogu nazočiti.

Pa se tako već treći-četvrti put događa da novinari koji se pojave na sudu kako bi nazočili raspravi, u sudnicu uglavnom ne mogu ući.

Točnije, od njih pet-šest, može ući samo jedan jer se rasprave održavaju u sindikalnoj dvorani zagrebačkog Županijskog suda, u kojoj uz poštivanje epidemioloških mjera može biti najviše 25 ljudi.

Tako barem tvrdi Nacionalni stožer Civilne zaštite, iako Ministarstvo pravosuđa i uprave ima stav da se odredba o 25 osoba u zatvorenim prostorima ne odnosi na sudove. Usput budi rečeno, kada se taj problem na suđenju Bandiću prije dva-tri mjeseca prvi put pojavio, Krunoslav Capak obećao je da će se napraviti smjernice za sudove. Koje do danas nisu napravljene. Probleme s velikim suđenjima i strogim poštivanjem epidemioloških mjera, zagrebački Županijski sud pokušao je riješiti  premještanjem u tzv. Kockicu.

No rasprave se tamo mogu održavati samo četvrtkom i petkom, dok je suđenje Bandiću unaprijed zakazano za neke druge dane. Sa zagrebačkog Županijskog suda obećavaju da će se taj problem uskoro riješiti jer će se novinarima omogućiti da rasprave prate na daljinu, videovezom.

Što bi bilo logično, tim više što je već koriste i drugi, puno manji sudovi, poput Općinskog suda u Virovitici.

 

Alarmantni nalaz inspektorata: Čak svako drugo maslinovo ulje je lažno!

Komentara 4

PO
poluprovokator
23:00 24.02.2021.

Umrežen bolje od Carneta

Avatar pišući_šarlatani
pišući_šarlatani
22:45 24.02.2021.

Da nije netko mislio kako su novinari iz HDZ-a pa im je zabranio ulaz?

PR
prokurator
00:59 25.02.2021.

banditu, možeš varati sve, ali mala nevidljiva covid19 bića nećeš prevariti. ona te strpljivo čekaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije