Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavlja se projekt Zaželi

Novih 39 ugovora za pet slavonskih županija: 'Vrijedni su 43 milijuna eura'

Šibenik: Svečanost uručivanja ugovora sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije"
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
14.02.2024.
u 13:57

Na četvrtu fazu projekta Zaželi javilo se gotovo 600 korisnika s ukupnom vrijednosti projekata od gotovo 500 milijuna eura

Nastavlja se nova faza projekta Zaželi, a u okviru toga danas je u Vinkovcima ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio 39 ugovora o provedbi ovoga projekta s područja pet slavonskih županija. U izjavi novinarima Piletić je rekao da se s produženjem ugovora na trajanje od tri godine želi omogućiti sigurna usluga pomoći u kući na duže razdoblje za sve naše starije sugrađane koji tu vrstu usluge trebaju. Isto tako, kazao je, I kako je to važno i kada se promatra iz segmenta tržišta rada jer je ljudima važna sigurnost zapošljavanja na tri godine, a ne na nekoliko mjeseci kao ranije.

- Razdoblje od tri godine trajanja projekta mora biti pripremno kako bi usluga koju nudi projekt "Zaželi" postala trajnim, a ne projektnim rješenjem. Novih 39 ugovora vrijedni su 43 milijuna eura, a oni su tek dio velikog broja ugovora koji će se ove godine podijeliti na trogodišnje razdoblje na razini cijele Hrvatske – istakao je Piletić.

Dodao je i kako se na četvrtu fazu projekta Zaželi javilo gotovo 600 korisnika s ukupnom vrijednosti projekata od gotovo 500 milijuna eura.

VEZANI ČLANCI:

- S obzirom da je glavni uvjet proći administrativnu provjeru, a sve su te prijave jednako vrijedne, s unaprijed osiguranih 130 milijuna eura nismo mogli omogućiti da svi ti projekti budu isfinancirani. Pisali smo Europskoj komisiji koja nam je odobrila dodatnih 100 milijun eura dok je Vlada osigurala u proračunu za trogodišnje razdoblje dodatnih 286 milijuna eura, čime smo na kraju pokrili sve prijavljene projekte – rekao je Piletić o projektu Zaželi.

Govorio je i župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić koji je rekao kako su kroz protekla tri natječaja ovoga projekta u ovu županiju stigla 24 milijuna eura, ali da je najvažnije da je mjera naišla na odličan odaziv i kod pružatelja i kod korisnika usluga.

- Projekt Zaželi donosi višestruku korist svima koji su uključeni u njega. Za Vinkovce je ovaj projekt velika stvar tako da će se u naredne tri godine u Vinkovcima, u sklopu projekta, vrijednog gotovo 1,5 milijuna eura zaposliti 33 osobe koje će skrbiti o 197 korisnika – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

GALERIJA Tko ima najnižu, a tko najvišu plaću u Hrvatskoj: Za ovo zanimanje plaća je čak 3120 eura

Šibenik: Svečanost uručivanja ugovora sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije"
1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije