Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najmanje 14 poginulih

Novi teroristički napad u Volgogradu, sumnjiva torba i na Crvenom trgu

eksplozija trolejbusa u Volgogradu
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/11
30.12.2013.
u 07:43

Među ozlijeđenima je dijete koje je u kritičnom stanju i jedna trudnica

Najmanje četrnaest ljudi poginulo je u jutrošnjoj eksploziji trolejbusa u centru Volgograda, u drugom bombaškom napadu u tom gradu na jugu Rusije u posljednja dva dana, javlja RT. RIA Novosti izvješćuju da je najmanje 25 osoba ozlijeđeno, a promet je u kolapsu. Među ozlijeđenima je dijete koje je u kritičnom stanju i jedna trudnica. Eksplozija se dogodila samo dan nakon što je žena samoubojica aktivirala eksploziv na glavnom željezničkom kolodvoru u Volgogradu, pri čemu je poginulo najmanje 15 osoba, a deseci su ozlijeđeni. Zbog sumnjive torbe na moskovskom Crvenom trgu vlasti su evakuirale šire područje oko trga dok se ne ispita postoji li opasnost od nove eksplozije. 

Očevici u Volgogradu rekli su da je prije eksplozije sve bilo mirno i spokojno, posebice zbog praznika. Kada je eksplozija odjeknula, nastala je opća panika.

Alina Averyasova, očevidac tragičnog događaja, izjavila je da ju je probudila strašna eksplozija. Kada je pogledala kroz prozor, vidjela je raznesen autobus na cesti i ljude kako u panici bježe s tog mjesta. Policija i vatrogasna vozila došla su za nekoliko minuta, kaže i dodaje je uslijedila evakuacija stanovništva. Neki su bili ozlijeđeni pa je na mjesto događaja brzo stigla i hitna pomoć. Od siline eksplozije popucala su stakla na zgrada i trgovinama, sve se zatreslo, izjavile su vlasti za ruske medije.

Ruske Novosti izvijestile su da je na mjesto događaja stigao po nalogu Vladimira Putina i direktor FSB-a Aleksandr Bortnikov.

Ovi napadi dogodili su se 40 dana prije početka Zimskih olimpijskih igara u Soči na obalama Crnog mora. Aleksey Popov, ruski bivši pripadnik specijalnih postrojbi Alfa, istaknuo je da su za napad odgovorni teroristi iz istog lanca, a ovo rade kako bi zastrašili ljude i naveli ih da ne dolaze na Olimpijske igre. Nije slučajno da se napadi događaju baš sada u vrijeme praznika, dodaje i naglašava da je u sigurnosne mjere u Soči uloženo mnogo više nego za londonske OI.

>>Ovo je bombašica koja se raznijela u Volgogradu

Komentara 20

AP
apolon
10:40 30.12.2013.

Nisam siguran u izrečene tvrdnje Alekseya P....kako to da napadi nisu usmjereni na gradove koji se nalaze u neposrednoj blizini Sočia, poput Krasnodara ili Novorossiyska, Volgograd je udaljen 800-1000km od Sočia!? Mora postojati i neki drugi motiv , ovog terorističkogki drugi motiv , ovog terorističkog udara na Volgagrad!?

Avatar primjedba
primjedba
14:49 30.12.2013.

Putin je autokrat i on nikada nije prezalio unistenje svoje prve domovine od strane zapadnih kapitalistickih sila. Cinjenica je, da se svakoga iz svijeta medija, koji staje uz oporbu stigmatizira kao izdajicu drzave i ako prekoraci odredjenu granicu slijedi mu likvidacija. A granicu odredjuje Putin. U Rusiji doista ne vrijede pravila zapadne demokracije. Dobro, Ruski narod nije zavrijedio ovo... puno su se vec oni napatili, kroz povijest. Svaki 'zasto' ima svoj ~ 'zato'!

AP
apolon
10:26 30.12.2013.

Kakav užas...pogađa Volgagrad!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije