Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDIO MORH

Novi problemi s drogom u vojsci: Slijede prekršajne i kaznene prijave

Knin: Završna svečanost hodnje polaznika obuke u Središtu za razvoj vođa "Marko Babić"
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
20.08.2022.
u 19:53

Vojna policija provela 27 nadzora među pripadnicima Oružanih snaga koji su sudjelovali u izvanrednim događajima izvan službe te je kod troje utvrđena prisutnost droge.

Tijekom srpnja i kolovoza ove godine provedena su 44 nadzora pri čemu je kod tri vojnika utvrđena prisutnost droge u organizmu u Oružanim snagama.

Protiv njih će biti podnesene prekršajne i kaznene prijave, potvrđeno je Dnevniku Nove TV. Nitko od navedenih pripadnika nije zatečen u konzumiranju droge za vrijeme službe niti je kod njih pronađena droga.

Također, vojna policija provela 27 nadzora među pripadnicima Oružanih snaga koji su sudjelovali u izvanrednim događajima izvan službe te je kod troje utvrđena prisutnost droge. Jedan od pripadnika je odbio ispitivanje dok je drugi posjedovao drogu te će protiv obojice biti podnesena stegovna prijava Vojno-stegovnom sudu. Iz MORH-a nisu kazali iz kojih postrojbi vojnici kao ni jesu li otkrili odakle im droga.

Komentara 1

Avatar SileZla
SileZla
21:42 20.08.2022.

Slažem se s ovim kontrolama i mislim da bi ih trebalo provoditi i u svim drugim državnim službama. Volio bi znati kako su u vojsci ove kontrole počele i zašto se nastavljaju, a koliko znam nitko nikad nije došao testirati službenike nekog ministartva jesu li drogirani ili pijani na radnom mjestu. Ovako ispada da je netko uzeo na zub MORH. Inače, ovo je tipično za Hrvatsku. Netko se nečega sjeti i onda je to hit, to se tamo kontrolira, nikad prije ni poslije se neće kontrolirati. Slično je bivša ministrica prosvjete (Blaženka Divjak) imala fiksaciju na lažne diplome profesora. To se u prosvjeti do kraja iskontroliralo, ali nijedno drugo ministarsvo nije pokrenulo sličnu akciju do danas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije