Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRINUDNO SLIJETANJE

Novi problem s Boeingom: Tijekom polijetanja otpala mu guma s kotača i pala na parkiralište

United Airlines Boeing 777 airplane at Tokyo Narita airport
Foto: Markus Mainka/DPA/PIXSELL
1/2
08.03.2024.
u 06:51

Do novog je incidenta došlo nakon što su početkom siječnja na Boeingu Alaska Airlinesa u letu otpala zadnja lijeva vrata za izlaz u slučaju opasnosti.

Boeing 777 prinudno je u četvrtak sletio u Los Angeles nakon što mu je tijekom polijetanja otpala guma na jednom od kotača, što je novi incident nakon nedavnih problema američkog proizvođača zrakoplova. Zrakoplov United Airlinesa je poletio iz Los Angelesa za Japan i u njemu je bilo 249 ljudi, no odmah se vratio u zračnu luku.

Otpala guma završila je na parkiralištu aerodroma oštetivši nekoliko automobila, no nije bilo žrtava, objavio je lokalni medij KRON4. United je naglasio da su putnički zrakoplovi dizajnirani tako da mogu sletjeti ako se dogodi takva situacija. Boeing 777 ima šest kotača na svakoj strani ispod krila.

Do novog je incidenta došlo nakon što su početkom siječnja na Boeingu Alaska Airlinesa u letu otpala zadnja lijeva vrata za izlaz u slučaju opasnosti. Američke vlasti zadužene za sigurnost zračnog prometa pokrenule su istragu, a izvješće neovisne komisije koju je imenovao regulator FAA ukazalo je na nedostatke u sigurnosnim sustavima proizvođača.

VEZANI ČLANCI

FOTOGALERIJA Inovacija iz Velike Gorice: Robotski pas može spašavati, snimati i ići na opasna mjesta, ali i biti čovjekov najbolji prijatelj

United Airlines Boeing 777 airplane at Tokyo Narita airport
1/46
Ključne riječi

Komentara 5

XA
xaron
22:41 08.03.2024.

Boeing je izjavio da životi putnika nisu bili ugroženi? Koji cinizam, a šta je sa źivotima građana na zemlji koje slučajno nije pogodila ta guma. Prema slikama oštečenja na autima, udar te gume bi bio fatalan za osobe na tlu.

DU
Deleted user
08:20 08.03.2024.

To sa Boeingom i problemima u produkciji nema ama baš nikakve veze. To je otprilike kao da velite da je Ford kriv jer je na jednom Focusu puknula guma...

OP
Ocvali pupoljak
17:32 08.03.2024.

Ma da, ništa ozbiljno kada ti pukne prozor, otpadnu vrata na 10 tisuca km.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije