Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Novi predsjednik proslavio kinesku Novu godinu

godina tigra
Žarko Bašić/PIXSELL
10.02.2010.
u 23:38

Pjesme posvećene Kini recitirala su djeca iz zagrebačkih osnovnih škola, a kineski su studenti na hrvatskom jeziku otpjevali pjesmu “Nek su sretne Kina i Hrvatska”.

Pedesetak gostiju slavilo je u večeras u restoranu Kineski grad na Zagrebačkoj cesti ulazak u kinesku 4708. godinu, godinu Tigra.

Na proslavi većina su bili hrvatski prijatelji, a među ostalima prijatelje Kineze posjetili su novoizabrani predsjednik Ivo Josipović sa suprugom Tatjanom, esdepeovac Tonino Picula, Wa Lianqui, kineski veleposlanik u Hrvatskoj, i Andrija Karafilipović, predsjednik Društva hrvatsko-kineskog prijateljstva.

Za goste je, osim kineskih jela koja su posluživale domaćice u kimonima, bio pripremljen i kulturno-umjetnički program. Pjesme posvećene Kini recitirala su djeca iz zagrebačkih osnovnih škola, a kineski su studenti na hrvatskom jeziku otpjevali pjesmu “Nek su sretne Kina i Hrvatska”.

Zabavu je glasom uveličala i primadona Gertruda Munitić, a kineska umjetnica Xie Ying svirala je na guzhengu, tradicionalnom instrumentu, “kineskoj citri”.

Komentara 20

JA
jarac
23:46 10.02.2010.

Poznate su nam takve recitacije iz davnih vremena još u vrijeme druga Maocetunga i jednog druga sa ovih prostora, a što mislite dali bi bilo primjerenije da su umjesto takve proslave sudjelovali u humanitarnoj misiji za nastradale na Haitiju?

LU
lužnjak
23:50 10.02.2010.

... a drugi pomuza svete mučenice, za KAPUČINU

C0
cs5.0
08:40 11.02.2010.

josipovic je najavio da ce mu prioritet biti borba protiv korupcije a jedino cim se bavi je da ide na neke idiotske proslave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije