Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAD ERBIL

Novi napadi u Iraku: Šest raketa palo u blizini rafinerije nafte

The house of Kurdish businessman Baz Karim Barzanji, whose house was damaged by an Iranian ballistic missile attack in Erbil
Foto: Ilustracija/AZAD LASHKARI/REUTERS/PIXSELL
1/3
01.05.2022.
u 22:17

Iran je u ožujku napao Erbil desecima balističkih raketa u napadu bez presedana na prijestolnicu autonomne regije Irački Kurdistan

Šest raketa palo je u blizini rafinerije nafte u gradu Erbilu na sjeveru Iraka u nedjelju, kazale su kurdistanske protuterorističke vlasti u priopćenju.

Rakete su ispaljene iz pokrajine Ninive te su pale blizu rafinerije KAR, kazale su vlasti, te nisu izvijestile o žrtvama ili šteti.

Tri rakete također su pale blizu rafinerije 6. travnja bez žrtava. Izvori Regionalne vlade Kurdistana kazali su za Reuters da je rafinerija u posjedu iračko-kurdskog poduzetnika Baz Karima Barzanjia, glavnog izvršnog direktora velike domaće energetske kompanije KAR Grupe. 

Iran je u ožujku napao Erbil desecima balističkih raketa u napadu bez presedana na prijestolnicu autonomne regije Irački Kurdistan kojim se ciljalo na SAD i njihove saveznike. Samo je jedna osoba ozlijeđena u napadu.

>> VIDEO Što se događa? Najmanje pet ruskih poduzetnika oduzelo si život, postoje sumnje: 'Mislim da je nešto znao'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije