Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROLAZNIK IH ODVEO U BOLNICU

Novi detalji o slučaju gušenja bebe iz Klisa: Majka je bila izbezumljena, vikala je ‘Vozi, vozi, umrit će...'

Dijete dovedeno na Hitnu u Splitu s tragovima gušenja, muškarac bježao: Policija ga je privela
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/6
11.12.2021.
u 15:23

- Najgore je bilo što dite nije plakalo nego je na trenutke gubilo dah, pa bi onda opet počelo disati - govori 54-godišnji obrtnik koji je majku i dijete odveo u bolnicu

Dok Županijsko državno odvjetništvo u Splitu istražuje slučaj gušenja šestomjesečne bebe koji se vodi kao pokušaj ubojstva, u javnosti se pojavljuju novi detalji o drami koja se toga dana odvijala na Klisu.

Vlasnik građevinskog obrta (54) koji se toga dana našao slučajno u blizini za Slobodnu Dalmaciju ispričao je kako je uspaničenu majku i bebu odvezao na Hitnu pomoć.

- Moj radnik i ja smo išli s manjim kamionom, onim za prozore, prema Sinju. Penjali smo se starom kliškom cestom i u jednom se trenutku je njemu, koji je vozio, došlo da mora mokriti. Stali smo sa desne strane ceste i nije uspio niti izaći iz auta, taman je otvorija vrata, kad smo s druge strane ceste vidjeli kako panično izlijeće ženska osoba i trči prema nama. Bila je u bičvama, u nekoj majci dugih rukava, nije imala jaketu. Nešto je držala u rukama, privinuto uz trbuh, u prvi smo tren pomislili da drži lutku, a ne dite. Totalno je bila izbezumljena, potrčala je priko ceste, a nije niti gledala ide li iz suprotnog smjera neko auto, ništa, samo je preletjela do kamiona direktno prema nama, valjda je vidjela da auto radi i da su upaljena svitla - priča svjedok i dodaje kako su je pitali što je bilo, a ona je samo vikala da brzo voze.

- Tada je samo izbezumljeno vikala "Vozi, vozi... umrit će, umrit će...". Ja sam bija na suvozačkom mistu i kako kamion ima zadnja sjedišta izaša sam i sija iza, a ona je sila na moje mjesto s ditetom. Najgore je bilo što dite nije plakalo nego je na trenutke gubilo dah, pa bi onda opet počelo disati. Mislin da je cilo to vrime samo jedanput ispustilo neki glasić. Bebica nije bila umotana u nikakvu deku ili slično, a imala je na sebi neku robicu... Joj, ne sićan se jer robica bila mokra, stvarno to nisam gleda, nas dva smo isto bili u šoku - govori 54-godišnjak.

Odmah su se kamionom okrenuli na cesti i pojurili prema Hitnoj pomoći u Solinu. U to doba cesta je bila poprilično zakrčena automobilima, ali nekako su se snašli.

- Upalili smo sva četiri žmigavca i trubili smo sirenom upozoravajući druge aute. Prošli smo cilu kolonu, čak smo projurili dok je bilo crveno svitlo na semaforu doli na Bilankuši di je škola. Ona je uplakana držala dite svih tih pet, šest minuta koliko je sve to trajalo i samo je vikala: "Vozite, vozite, umrit će, umrit će". Nije ona gotovo ništa govorila dok smo se vozili osim što ju je moj kolega pita što je ditetu, a ona je rekla da je proguta neku igračku dok se igra sa starijim bratom ili sestrom... Nismo praktično niti zakočili skroz s kamionom kod Hitne, a ona je već izletila vičući: "Umire, umire, brže...". I onda su se svi sletjeli, bilo je par ljudi u onim crvenin odijelima, svi su odma skočili, došla je i doktorica... Zamisli, dite je cilo vrime jedva disalo praktično bez glasa, a kad ju je doktorica uzela u ruke, onda je zaplakala. Moj je kolega pita doktoricu oće li s bebom biti sve u redu, a ona je pitala tko je on. Kad je reka da smo je mi doveli i da nam je praktično uletjela u auto, kazala mu je da će dite biti dobro. Odma nam je bilo lakše, skupili smo se i išli ča - priča 54-godišnji obrtnik koji je tek kasnije u medijima doznao da policija traga za bebinim ocem.

Podsjetimo, 32-godišnji otac bebe Mario Usanović trenutno je u istražnom zatvoru jer je osumnjičen za pokušaj teškog ubojstva.

 

Ključne riječi

Komentara 3

KG
KG002
16:27 11.12.2021.

Bravo za mater koja u trenutku kad joj dijete umire ima snage lagat da se ugušilo igračkom! Mogu se kladit da ovo nije prvi slučaj zlostavljanja djece u toj obitelji, samo je "pametna" ženetina šutila! Djecu ubijaju, mlate, guše, gase čikove na njima, a NITKO iz obitelji nema pojma. Kako da ne.... Bravo za hrabrost i odvažnost ove dvojice koji su uskočili i odvezli dijete u bolnicu!

SA
sani1
17:20 11.12.2021.

I kakve sad veze ima da je 54-godisnjak obrtnik?

Avatar Cohen
Cohen
22:14 11.12.2021.

Krajnje traumatično za majku i djecu. Čovjek im poželi brz i potpun oporavak. Velik šok i teret za dječaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije