Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SJ. MAKEDONIJI

Novi detalji ubojstva Vanje (14): Naručitelj prije bio uhićen u Hrvatskoj?

OSCE Foreign Ministers' Meeting in Skopje
SEBASTIAN GOLLNOW/DPA
04.12.2023.
u 07:22

Navodno se radi o građevinskom poduzetniku koji je bio naručitelj ubojstva, a nedavno je bio priveden i u Hrvatskoj

Vijest o tragičnom pronalasku tijela djevojčice Vanje (14) u Sjevernoj Makedoniji potresla je cijelu regiju, a u međuvremenu je policija potvrdila kako se otac djevojčice nalazi na saslušanju te je priveden u sklopu istrage. Nakon opsežne potrage, tijelo djevojčice pronađeno je ove nedjelje, a uz nju je pronađeno i tijelo muškarca za kojeg se sumnja da je 74-godišnji frizer. 

Blic.rs doznaje kako je u sklopu istrage osumnjičen i Lj. P. iz Skopja nakon što je navodno oteo ubijenog frizera, a uz njega još je za četvero osoba predložen pritvor. Navodno se radi o građevinskom poduzetniku koji je bio naručitelj ubojstva, a nedavno je bio priveden i u Hrvatskoj.

Još je 2019. bio uhićen i u Beogradu netom prije nego što se htio ukrcati na zrakoplov kako bi otputovao u Moskvu. Prije je bio istaknut u javnosti po aktivizmu, a u Hrvatskoj se nalazio u ekstradicijskom pritvoru zbog duga njegove tvrtke od 2500 eura prema Hrvatskoj. 

Prema pisanjima TV Telma, Lj. P. poznavao je ranije ubijenog frizera, s kojim je povezan oko navodnih iskapanja zlata. On se, prema nepotvrđenim informacijama, trenutačno nalazi u inozemstvu, odnosno u Turskoj u koju je otputovao. 

Osnovna škola J.J. Pestalozzi dirljivom objavom na Facebooku oprostila se od svoje učenice, 14-godišnje Vanje, čije je beživotno tijelo pronađeno jutros u blizini Skoplja.

"Učitelji ne znaju kako riješiti ovaj zadatak, Vanja. Oprosti, ne možemo, ne znamo pozdraviti se... Neka ti je lak put do svjetlosti vječne. Tvoj osmijeh i iskrena duša zauvijek će ostati u našim srcima. S neizmjernom boli i ljubavlju, tvoji učitelji i razrednici, najdraža Vanja", objavila je škola na Facebooku, a ranije su priopćili kako će od ponedjeljka na ulazu u školu biti otvorena knjiga žalosti.

POVEZANI ČLANCI:

– Nakon opsežnih mjera i aktivnosti koje su poduzeli policijski službenici SVR Skoplje, danas je u blizini Skoplja, u blizini Velesa, pronađeno tijelo maloljetne V. Đ., čiji je nestanak prijavljen 27. studenog 2023. godine. Pronađeno je i tijelo P. Ž. (74) iz Velesa, čiji je nestanak prijavljen 24. studenog. U vezi s ova dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih su tri privedene, dok se jedna nalazi u inozemstvu, a druga se trenutačno nalazi u policijskoj postaji – objasnila je policija ranije. 

– Prethodno je u svezi s kaznenim djelima pronađeno izgorjelo vozilo Citroen, a nakon vještačenja priloženi su materijalni dokazi o umiješanosti osoba za koje će, nakon kompletnog dokumentiranja predmeta, biti podnesena odgovarajuća kaznena prijava u dogovoru s državnim odvjetnikom. Provedenim izvidima utvrđeno je da je oba ubojstva počinila ista osoba, čiji je motiv bio koristoljublje. Također, iz provedenih operativnih mjera utvrđeno je da je maloljetna V. Đ. vozilom odvedena od ulaza u kuću, a iz informacija danih tijekom ispitivanja utvrđeno je da je ubijena istog dana (27. studenog 2023. godine) oko 10.00 sati – dodala je policija.

>> VIDEO Vatrogasci pod punom opremom pretrčali 666 stepenica u humanitarne svrhe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije