Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nered u bolnici

Novi detalji napada na liječničko osoblje, za jednim policija još traga

Foto: Matija Habljak
26.01.2019.
u 15:45

Nakon toga pridružuje joj se i 25-godišnjakinja koja im je također prijetila smrću, a naposljetku i udarila jednog od liječnika

Nakon drame u zagrebačkoj bolnici na Jordanovcu kada je obitelj preminulog napala osoblje, a kasnije i policiju, sada su dvije žene i maloljetnik završili u policijskom pritvoru.

Prema prvom izvješću policija je privela šestero ljudi, dok je jedan muškarac bio u bijegu, no naknadno su ga uhitili, a trenutno tragaju za još jednim muškarcem, neslužbeno doznaje 24 sata.

Žene koje su prijavljene zajedno s maloljetnikom prenoćili su u pritvoru na Oranicama, a u subotu je planirano ispitivanje DORH-a koji će odlučiti hoće li se za njih tražiti istražni zatvor.

Zagrebačka policija nakon istrage je javila da je napadnuto četiri zdravstvena djelatnika. Prijetili su im uhićeni maloljetnik i 26-godišnjak koji su uništavali inventar bolničke sobe i pritom napravili materijalnu štetu. Pridružila im se i 49-godišnjakinja koja je čak i prijetila da će baciti bombu. Nakon toga pridružuje joj se i 25-godišnjakinja koja im je također prijetila smrću, a naposljetku i udarila jednog od liječnika.

No tu se nisu smirirli, nego su razbili i stakla na ulaznim dvokrilnim vratima i prozoru kao i televizor u jednoj od bolesničkih soba. 

"Jedna sestra nam završila na pregledu jer su je u naguravanju srušili na pod. Razbili su i staklena vrata na odjelu, ali na svu sreću nisu izvlačili pištolje i noževe", rekao je ravnatelj Klinike za plućne bolesti Jordanovac, prof.dr. Miroslav Samaržija za 24 sata.

Zbog svega navedenog, a najviše zbog izrečenih prijetnji policajci su toj obitelji pretresli kuću u kojoj žive kako bi bili sigurni da nema nikakve bombe s kojom su im prijetili.

Istraga je i dalje u tijeku, a osoblje i dalje u strahu zbog prijetnji ubojstva.

>> Pogledajte video policijske intervencije u bolnici Jordanovac nakon dojave o neredu

 

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar FranjoJosip
FranjoJosip
15:54 26.01.2019.

Nije nered u bolnici, nego napad u bolnici. Mala razlika.

NA
narcis660
16:10 26.01.2019.

Sramotno i jadno kako nisko mogu pasti neki" ljudi"...Pa svakim danom netko u bolnicama umire i taj netko je nečiji i ima nekoga pa ajmo svi u hajku...I meni su oba roditelja relativno mlada umrla u bolnici .I šta da mlatim po osoblju i doktorima????Ne kužim i ne razumijem uz dužno poštovanje ovo je malo jači mentalni sklop i dno dna.

TH
thu
16:19 26.01.2019.

Evo vam vaše manjine... opustili se, izbezobrazili, vide da se može, da se prolazi nekažnjeno... Za njih HR zakon ne vrijedi kao za ostale građane...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije