Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠA ČELNICA

Novaković o izboru predsjednice Povjerenstva: Nije me iznenadilo, bila sam na to spremna

Zagreb: Odbor za Ustav o radu Povjerenstva za sprje?avanje sukoba interesa
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
17.02.2023.
u 19:04

Što se mene tiče osobno zatvaram ovu priču, rekla je novinarima Novaković, dodavši kako je to bilo očekivao pa nema nikakvih potreba oko dodatnih pojašnjavanja

Dosadašnja čelnica Povjerenstva za sukob interesa Nataša Novaković izjavila je u petak nakon izbora nove predsjednice tog tijela, njezine protukandidatkinje Aleksandre Jozić Ileković, da ta odluka nije veliko iznenađenje i da je na nju bila spremna. "Što se mene tiče osobno zatvaram ovu priču", rekla je novinarima Novaković, dodavši kako je to bilo očekivao pa nema nikakvih potreba oko dodatnih pojašnjavanja.

Ustvrdila je kako je Povjerenstvo prošlih pet godina bilo neovisno tijelo i nema nikakvih ograda oko toga kako su radili svoj posao.

Povjerenstvo je, kazala je, radilo dobro svoj posao unatoč odlukama koje je sud poništio. Dodala je da nisu poništene sve, već dio odluka koje su osam godina bile potvrđivane.

Još je tri tjedna predsjednica Povjerenstva, kazala je i dodala da će dočekati nove članove.

Hrvatski sabor je tajnim glasovanjem za novu predsjednicu Povjerenstva izabrao Aleksandru Jozić Ileković, koja je dobila glasove 78 zastupnika.

Novaković, koja je dobila 50 glasova, nije se natjecala i za članicu Povjerenstva pa napušta to tijelo.

Novoj predsjednici Povjerenstva za sukob interesa Aleksandri Jozić Ileković zastupnici iz redova lijeve oporbe poručili su kako će morati dokazati da nije izabrana da bi radila po diktatu vladajućih, koji su pokazali da se kvalitetan rad ne cijeni.

>> VIDEO Urušio se dio stropa na pedijatriji KBC-a Sestre milosrdnice. Bolnica: Riječ je o posljedici potresa

Komentara 1

MK
MKinkognito60
10:55 18.02.2023.

Na žalost zbog njenog entuzijazma kako uslužit određene političke grupacije borba protiv sukoba interesa u Hrvatskoj je postala sinonim onoga što ne smije biti. Idealno bi bilo držat se zakona svugdje ali obavezno bi bilo u tijelu koje je vodila. Ipak ona je izmišljala pravila za pojedine ljude koje je istraživala pa kad nije bilo zakona kojim bi nešto osudila to bi nazvala načelo koje nije znala definirati. Načelo je važilo ovisno o osobi dužnosniku. Takav naćin rada vodi u anarhiju pravnog sustava i izvrgava ruglu tijelo koje je vodila. Grupacijama koje su je podržavale u takvom načinu rada žaluju za njom ali i sami su je napadali ako je silom prilika istraživala nekog od pripadnika grupacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije