Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajnim glasovanjem

Za predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa izabrana Aleksandra Jozić Ileković

Zagreb: Okrugli stol pod nazivom Novinarska etika u pra?enju izbornih kampanja
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
17.02.2023.
u 14:48

Aleksandra Jozić Ileković dobila je 78 glasova te ona stupa na dužnost 9. ožujka 2023. godine

Tajnim glasovanjem Sabor je izabrao novi sastav Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, budući da sadašnjem uskoro istječe petogodišnji mandat. Za predsjednicu je izabrana Aleksandra Jozić Ileković. Ona stupa na dužnost 9. ožujka 2023. godine. Za članove Povjerenstva izabrani su Igor Lukač, Nike Nodilo - Lakoš, Ines Pavlačić i Ana Poljak. Oni na dužnost stupaju 23. veljače 2023. godine. 

Jozić Ileković je, kako je izvijestio predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, dobila 78 glasova. Što se tiče ostalih kandidatkinja za predsjednicu Povjerenstva, Nataša Novaković dobila je 50 glasova, dok Nike Nodilo - Lakoš i Ines Pavlačić nisu dobile niti jedan. 

 

Kandidati za članove Povjerenstva dobili su sljedeći broj glasova: Aleksandra Jozić Ileković 22, Nike Nodilo - Lakoš 80, Ines Pavlačić 89, Tatjana Gojak 6, Željko Humek 4, Dražen Jović 1, Igor Lukač 90, Nikša Marušić 3, Ana Poljak 92, Tomislav Šunjić 10, Doris Ušalj 10.

Podsjetimo, Saborski Odbor za izbor i imenovanja jednoglasno je 2. veljače utvrdio završnu listu od četiri kandidatkinje za predsjednicu i 11 kandidata za članove Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Javni poziv za izbor predsjednika i četiri člana toga tijela, koji se biraju na pet godina, raspisan je 2. rujna 2022., nakon čega je Odbor utvrdio listu kandidata koji udovoljavaju tražene uvjete i proveo razgovore s kandidatima.

Za predsjednicu Povjerenstva bile su predložene četiri kandidatkinje: Nataša Novaković, sadašnja predsjednica Povjerenstva, Aleksandra Jozić Ileković, Nike Nodilo - Lakoš i Ines Pavlačić. Jozić - Ileković, Pavlačić i Nodilo - Lakoš bile su kandidatkinje, također, za članice Povjerenstva. Uz njih, za članove Povjerenstva predloženi su i Tatjana Gojak, Željko Humek, Dražen Jović, Igor Lukač, Nikša Marušić, Ana Poljak, Tomislav Šunjić i Doris Ušalj.

Komentara 4

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
14:54 17.02.2023.

Čemu točno služi to povjerenstvo?

SV
sven222
16:30 17.02.2023.

E sada hdz-e može i otvoreno biti korumpiran jer ova je i u prijašnjim odlukama uvije glasala protiv sankcija HDZ-ovcima!! Uhljebili su je u to povjerenstvo poslije "dobrog" savjetovanja Kuščevića i pokradenih referenduma..to joj je bila nagrada a sada i promaknuće!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije