Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekla mu da laže

Novak pozvao zaštitare da izbace Baniček jer mu je rekla da laže

\'14.12.2011., Sisak - Sjednicu Gradskog vijeca obiljezio je sukob predsjednika Vijeca Veljka Novaka i SDP-ovke Krisdtine Ikic Banicek. Photo:Nikoal Cutuk/PIXSELL\'
Nikola Čutuk/PIXSELL
14.12.2011.
u 16:09

Sukobili su se zbog zadržavanja bivšeg direktora Željka Žuka kao savjetnika u Vodovodu

Umjesto konstruktivne rasprave o prihvaćanju proračuna za 2012., jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća u Sisku obilježio je još jedan sukob oporbene čelnice Kristine Ikić Baniček (SDP) i predsjednika vijeća Veljka Novaka (HSP), umalo završen fizičkim obračunom.

Kolege zaštitile damu

Kao povod našao se sad već bivši direktor Sisačkog vodovoda Željko Žuk, odnosno njegovo zadržavanje na mjestu savjetnika unatoč sporovima s radnicima i gubicima koje je prouzročio dijeleći otkaze. Uz milijunski slučaj odštete Kati Benac u Komunalcu za vrijeme njegova vodstva, radnicima Vodovoda već je isplaćeno oko pola milijuna kuna, dok je desetak parnica u tijeku.

– Ne mislite li da bi te novce bilo pametnije uložiti u opremanje vrtića na Zelenom brijegu, umjesto tvrdoglavog inzistiranja na održavanju nesposobnog kadra – kazala je Baniček pitajući Novaka kao člana Skupštine trgovačkih društava koga će i o čemu Željko Žuk savjetovati. Novak je kazao da direktor prema ugovoru ima pravo na šest mjesečnih plaća kao otpremninu ili izbor radnog mjesta u sklopu stručne spreme u istom poduzeću.

– Za odluku o izvanrednom otkazu trebalo bi imati dobre razloge, a to uvijek uključuje sudski spor. Predlažem da Vas vijeće imenuje na mjestu Skupštine pa da napravite to što ste preporučili meni, odgovorio je Novak. Vijećnica mu je dobacila da izgovara laži, zbog čega joj je zabranio daljnje sudjelovanje u radu sjednice. Unatoč tome, pojavila se za govornicom rekavši da joj je riječ oduzeta nezakonito. Predsjednik Vijeća tada je naredio da i fizički napusti sjednicu, no kako je odbila, pozvao je nadležne službe da to učine. Baniček je ostala za klupom između Davorka Vidovića i Igora Čička, zaštitnički nastrojenih u slučaju dolaska zaštitara, koji se ipak nije pojavio. Sjednica je nastavljena, ali glasovi vijećnice unatoč podizanju ruke nisu uračunati. Pokušala se javiti i za raspravu, ali rečeno joj je da "nije tu" na što je kazala: "Jesam i uvijek ću biti".

Nagrada umjesto kazne

– Grubi čin predsjednika vijeća govori o tome da više od ničega ne preza da me spriječi u govorenju istine. Nije točno da se ne može smijeniti nesposobnog direktora, ako je taj isti mogao bez prihoda ostaviti majku sa šestomjesečnim djetetom. Postoji zakonska mogućnost da ga se kazni, a ne nagradi izmišljenim radnim mjestom – kaže Baniček. Dodaje da su je izabrali građani pa je Veljko Novak ne može ni udaljiti, od čega je i odustao.

Komentara 9

AJ
ajam
23:16 14.12.2011.

Novaka treba udaljiti , jer je drznik isto kao i Zuk . Ovo je sve skupa \"cirkus\" , jer postoje pojedinci koji misle da im je drzavno dobro darovano . Bahatosti nikad kraja , a narod ko narod-bira.

VI
Vito
07:41 15.12.2011.

– Za odluku o izvanrednom otkazu trebalo bi imati dobre razloge, a to uvijek uključuje sudski spor. Kakav sudski spor kad je napravio štetu poduzeću veću od milijun kuna... Taj trebazavršiti u zatvoru zbog namjernog uništavanja poduzećau kojem radi, asvuvu štetu mora nadoknaditi iz svoje imovine... Kakvo radno mjesto savjetnika, zatvor i izgon nagoli otok po \"njegoj želji\"... Tko kaže da je zaključeno \"poglavlje 23\", taj se jaaaako prevario... Treba puno tih zakona mijenjati u korijenu... Prvi moraju na redu biti zakoni o štetnim menegerskim ugovorima... Evo ti odmah milijunskih ušteda...

VR
VRBINA
22:54 14.12.2011.

Taj Novak je gubitnik premda on toga još možda nije svjestan, a usput je i ozbiljno urušio sisački HSP, išao dečko trgovati na nacionalnoj razini s otpisanim ali ipak pametnijim Đapićem od njega; ti meni dopredsjedničko mjesto u HSP-u, aa ja tebe stavljam kao nositelja liste u mojoj izbornoj jedinici, možda je prijedlog potekao od Đapića, tako svejedno. Zašto je u pravu buduća gradonačelnica Baniček, e pa iz jednostavnog razloga što je Novak mogao Žuka rasporediti na najniže radno mjesto u okviru njegove stručne spreme, trebao je navesti i koju Žuk ima stručnu spremu. Zaključno: Novak je dao Žuku najbolje moguće radno mjesto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije