Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDNO!

Nova sumnjiva smrt ruskog pukovnika, lokalni portal otkrio intrigantan detalj

Russian President Putin attends an exhibition marking the 81st anniversary of WW2 historical parade in central Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/2
16.11.2022.
u 18:22

Ovo nije jedina sumnjiva smrt pripadnika ruske vojske.

Još otprije početka ruske invazije na Ukrajinu, zabilježen je intrigantan broj misterioznih smrti pripadnika ruske elite, kao i onih koji su bliski vlastima. Ruski pukovnik Vadim Boyko (44) koji je bio upleten u kampanji mobilizacije Vladimira Putina pronađen je mrtav u sumnjivim okolnostima.

Njegovo tijelo pronađeno je s "višestrukim prostrelnim ranama" u njegovom uredu u prestižnoj pomorskoj akademiji Makarov. Svjedoci tvrde da je pukovnik došao na posao, ušao u svoj ured nakon čega se čuo zvuk pet hitaca. Nakon toga, njegovi podređeni su pronašli njegovo tijelo, piše Daily Mail.

Unatoč izjavama svjedoka da su čuli više hitaca, inicijalni medijski izvještaji govore o tome kako se sumnja da je riječ o samoubojstvu.

Ruski portal Baza media, koji ima bliske veze s policijom, objavio je da su istražitelji pronašli pet čahura i četiri pištolja marke Makarov pored mrtvog pukovnika.  U članku su se zapitali kako je pukovnik mogao pucati sam sebi u prsa pet puta. Izvještaji govore kako nije pronađena oproštajna poruka.

'Boyko je bio odgovoran za rad s mobiliziranima', naveo je ruski portal BAZA, dodajući kako je 44-godišnjak bio zadužen za naoružanje i streljivo na elitnoj akademiji.

Ovo nije jedina sumnjiva smrt pripadnika ruske vojske.

Tijelo 49-godišnjeg pukovnika Romana Malyka pronađeno je u listopadu kako vidi na ogradi u regiji Primorski. Prvo se sumnjalo na samoubojstvo, a potom je otvorena istraga ubojstva. Pet dana kasnije istražitelji su ustvrdili da je samoubojstvo vjerojatni uzrok smrti.

Lokalni portali tvrde Malykova obitelj i prijatelji osporavaju istražitelje, inzistirajući da je bio 'uravnotežen i samouvjeren'.

VIDEO: Mate Rimac poručio hejterima: 'Briga me, mrzite i pljujte koliko želite'

Komentara 3

Avatar Sidewinder
Sidewinder
18:43 16.11.2022.

Ovo je primjer kako će završiti ruski trolovi u trenutku kada Rusima više nebudu trebali.

TE
Templo
19:37 16.11.2022.

Mora da je pao kroz prozor, to je sad moderno u Rusiji, pao je na pistolj koji mu je zatim opalio 5 puta u prsa. Ma cisto nesretni slucaj, mozes mislit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije