Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENUTA ISTRAGA

Gradonačelnik Ivanić-Grada sumnjiče da je od šefa aerodromske policije tražio da mu čuva auto dok je na putu kako ne bi plaćao parking

Pogled na Zra?nu luku Zagreb iz zraka
Boris Scitar/Vecernji list
28.01.2022.
u 12:39

Sve navedeno kako se sumnja događalo se tijekom kolovoza i listopada 2021., a Leš se sumnjiči da je koristio svoj autoritet gradonačelnika da izbjegne plaćanje javnog parkinga

Da se od hrvatskih političara svašta može očekivati te da javnost, kada su (ne)djela političara u pitanju više ništa ne bi trebalo iznenaditi, svjedoči događaj o kojem su izvijestili MUP i USKOK.

Jer riječ je o još jednoj tipičnoj hrvatskoj koruptivnoj priči u kojoj su akteri, kako se sumnja Željko Bradić, načelnik Postaje aerodromske policije Pleso te Javor Bojan Leš, HDZ-ov gradonačelnik Ivanić Grada, koji tu funkciju obnaša od 2013., a na lanjskim izborima je pobijedio odnio već u prvom krugu, osvojivši gotovo 70 posto glasova.

Uglavnom, kako tvrde MUP i USKOK, Lešu je bilo skupo plaćati aerodromski parking na zagrebačkom aerodromu, pa je od Bradića, kako se sumnja, tražio da mu "pomogne". Odnosno da mu osigura besplatno parkiranje dok je na putu, što je ovaj, izgleda, bespogovorno činio. Pa je on sada osumnjičen za zloporabu položaja i ovlasti, a Leš za trgovanje utjecajem.  

Sve navedeno kako se sumnja događalo se tijekom kolovoza i listopada 2021., a Leš se sumnjiči da je koristio svoj autoritet gradonačelnika da izbjegne plaćanje javnog parkinga. Pa je lijepo, kako se sumnja od Bradića zatražio da mu osigura čuvanje automobila dok je on na putu.

Bradić se sumnjiči da ga je poslušao, odnosno da bi od Leša preuzeo vozilo, koje bi potom parkirao na parkiralište Postaje granične policije!? Te tako osigurao da gradonačelniku kojeg plaćaju porezni obveznici, policajci koje istu plaćaju porezni obveznici, čuvaju vozilo dok je ovaj na putu. Osim toga, Bradić je to činio iako je bio svjestan da parkiranje i čuvanje vozila putnika ne spadaju u policijske poslove.

Nije to jedini krimen koji mu se stavlja na teret jer ga se sumnjiči i da je Dušanu Veselinoviću od 1. travnja 2021. do 27. siječnja 2022. omogućio da po povratku iz Istanbula, gdje je ovaj kupovao odjeću i obuću raznih robnih marki, u Hrvatsku uđe bez da prođe carinu.

Sumnja se da je Veselinović kupljenu robu u Hrvatskoj prodavao na crno, a kako je riječ o  krivotvorinama raznih robnih marki, moguće je da bi mu roba po dolasku u Hrvatsku bila oduzeta. Pa je on našao način kako da robu unese mimo carine, a Bradić se sumnjiči da ga je sukladno njihovim prethodnim dogovorima osobno dočekivao na letovima iz Istanbula.

Ili bi poslao sebi podređene policajce da ga dočekaju. Nakon što bi dočekao Veselinovića, sumnja se da bi Bradić s njim došao do svojih policajaca te im naložio da mu skeniraju putnu ispravu radi evidencije ulaska u državu. No carinsku kontrolu Veselinović nije prolazio jer bi ga Bradić kroz nju proveo koristeći se svojom elektronskom karticom, nakon čega bi ga službenim vozilom odvezao iz prostora Međuredne zračne luke!?

Bradića se sumnjiči i da je sredinom kolovoza i krajem rujna 2021.  od podređenih mu policajaca tražio da ga službenim vozilom dovedu do zrakoplovnog pristaništa gdje je dočekao zrakoplov kojim je iz Istanbula doputovao Veselinović. Bradić ga je, kao se sumnja, potom izveo kroz zasebni izlaz, da bi ga potom također bez prolaska kroz carinu službenim vozilom odvezao iz Međunarodne zračne luke.

Bradić i Veselinović su privedeni na ispitivanje u USKOK, nakon čega je Veselinović pušten, što očito znači da je sve priznao. USKOK je za Bradića tražio određivanje istražnog zatvora, a sudac istrage mu je odredio istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti  od ponavljanja djela. Osim toga, načelnik PU zagrebačke je donio rješenje kojim ga se udaljava s dužnosti, a MUP je najavio da će protiv njega pokrenuti i disciplinski postupak zbog težih povreda službene dužnosti. 

>> VIDEO Vulin: Tražimo Matejevo tijelo, signal njegova mobitela odgovara pretpostavci da je bio u Savi

Komentara 9

DU
Deleted user
13:39 28.01.2022.

Kakva komedija, dižu optužnice zbog nepropisnog parkiranja dok Žalac i HDZ koji izvlače milijune ne smiju taknuti... 😂😂😂

ZO
Zoran
13:45 28.01.2022.

Zar je on iznimaka? USKOK bi tako moga protresti sve koji su na kakvom položaju,neznam da li bi ko bio čist?

Avatar babinjak1984
babinjak1984
14:07 28.01.2022.

A šta očekuivati na Franji Tuđmanu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije