Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rade Šerbedžija

Nomadski život još mi nije dosadio jer uz mene je obitelj

rade šerbedžija
PIXSELL
04.05.2013.
u 12:01

Američka publika prije mjesec dana upoznala se s glavnim likovima serije “Crvena udovica”.

Američka publika prije mjesec dana upoznala se s glavnim likovima serije “Crvena udovica” čija radnja prati svijet organiziranog kriminala. Od ponedjeljka seriju čiji su glavni protagnosti i dvojica hrvatskih glumaca, Rade Šerbedžija i Goran Višnjić, gledat ćemo i kod nas putem Max TV-a, na programu AXN.

Još zaigra partiju tenisa

Iako Šerbedžija i Višnjić već godinama imaju uspješnu holivudsku karijeru, nikada nisu bili zajedno pred kamerama. Kako je protekla njihova prva zajednička suradnja, kakav lik tumači i zašto nikada ne gleda svoje filmove i serije na televiziji, u malom razgovoru otkrio nam je Rade Šerbedžija.

– Moje poznanstvo s Goranom traje dugo, ali sve dosad nismo imali priliku zajedno raditi. Jako sam ponosan na njega i njegov rad. Dugo je u ovom poslu, pravi je profesionalac i odlična osoba – o svom sunarodnjaku priča Šerbedžija.

Njemu je pripao lik Andreja Petrova koji je šef ruske gangsterske bande u San Franciscu i tata glavne junakinje serije Marte Walraven (Radha Mitchell) čiji muž obitelj prehranjuje krijumčarenjem marihuane.

– U ovoj seriji svi su na neki način negativci jer se radi o mafijaškoj priči i obitelji koja se bavi biznisom koji je na rubu zakona, a kao u filmu “Kum”, ja sam glava te obitelji – objašnjava Rade.

Dodaje kako je izazov glumiti opasne likove jer su zahvalniji i interesantniji od pozitivaca.

Iako je ostvario zapažene uloge u holivudskim blockbusterima poput “X-Mena”, “Harryja Pottera”, “Nemoguće misije” te popularnim serijama “24” i “CSI”, glumac kaže kako je rijetka svoja ostvarenja pogledao na ekranu.

– Gotovo nikada ne gledam serije ili filmove u kojima sam glumio. Zapravo ne gledam baš televiziju i zato ne gledam sebe, a bogme ni filmove i serije kolega – kaže glumac. U ponudi televizijskog sadržaja Radu više zanima sportski od filmskog programa.

– Sport jedino i gledam na televiziji. Često gledam tenis koji još aktivno i igram – pohvalio se 66-godišnji glumac.

Prije tri godine iz Los Angelesa se s obitelji, suprugom i redateljicom Lenkom Udovički, kćerima Ninom, Milicom i Vanjom preselio u Rijeku. Povod njihova povratka u Hrvatsku Radin je profesorski angažman na riječkoj glumačkoj akademiji, a o svom poslu kaže:

– Volim raditi s mladim glumcima jer su iskreni u svome radu i ispite ne održavamo samo u učionici, nego na zanimljivim riječkim lokacijama. Oni uče od mene, ali učim i ja od njih. S kazalištem Ulysses i ove će godine na Brijunima imati zanimljiv program.

Život između Europe i Amerike

– Radno ljeto na Brijunima ove godine ćemo početi ranije nego inače upravo zbog mogućnosti snimanja druge sezone serije “Crvena udovica” zbog koje bih onda u Ameriku trebao otputovati već krajem ljeta – govori glumac dodajući kako mu nije dosadio nomadski život, i to najviše na relaciji Amerika - Europa.

– Jednom kad se otisneš, ploviš, a sa mnom plovi i moja obitelj, tako da mi to nije nimalo teško – kaže Šerbedžija.

>>Sir Neville Marriner i Šerbedžija u suiti na temu Shakespearea

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije