Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djeca taoci spora

Nogalo lažno prijetio, lijekova za djecu na Srebrnjaku će biti

Boro Nogalo
Davor Puklavec/PIXSELL
Autor
Sonja Hoffman
08.08.2011.
u 12:00

Nogalo radi samovoljno, on ne može donositi takve odluke, utvrdila je dr. Lidija H. Novak iz gradskog Ureda za zdravstvo

Nakon što je u subotu ravnatelj Srebrnjaka Boro Nogalo, usprkos dogovoru s HZZO-om o nastavku liječenja malih reumatičara, zaprijetio prestankom liječenja ne isplati li mu HZZO milijun kuna za lijekove, a zavod od pravobraniteljice zatražio da zaštiti djecu, iz Grada poručuju: “Ravnatelj Srebrnjaka djeluje samovoljno, a roditelji mogu biti mirni”.

Lijekovi su osigurani

HZZO je osigurao da djeca lijekove mogu dobiti u bolnicama po mjestu stanovanja, a iz Grada tvrde da je dogovoreno da troškove liječenja “neregistriranim” lijekovima snosi Sveti Duh.

– Nisu jasni Nogalovi samovoljni istupi jer je dogovor s HZZO-om korektan – kaže dr. Lidija H. Novak iz Ureda za zdravstvo.

Objašnjava da takve odluke ravnatelj ne može donositi sam, bez suglasnosti vlasnika bolnice te Upravnog vijeća.

– O milijun kuna pregovarat će vlasnik bolnice i ne treba u to uvlačiti djecu – istaknula je L. H. Novak i još jednom umirila roditelje da je djeci osigurano liječenje na Srebrnjaku.

Na to da su na njegov istup oštro reagirali ne samo HZZO nego i predstavnici Skupštine i Grada te da se šuška kako je razlog njegovu pritisku na zavod to što je neregistriranom djelatnošću reumatologije bolnički račun otjerao u minus, što bi ga moglo stajati mjesta ravnatelja, Nogalo tvrdi sve je radio u dogovoru s vlasnikom i UV-om bolnice.

Burno poslovanje

– Zbog poslovanja i tražim novac za odrađeno, a na nalaze inspekcije MZSS-a nemam komentara – kaže dr. Nogalo i dodaje da se na sve optužbe žalio te da mu je smiješno raspravljati o tome od koga je bolnica naručila meso ili lijekove.

Podsjetimo, iako Srebrnjak nema registriranu djelatnost reumatologije, HZZO i Grad su se dogovorili da skupe lijekove ta bolnica nabavlja preko Svetog Duha, no Nogalo je zaprijetio prestankom liječenja nezadovoljan jer od zavoda ne može naplatiti milijun kuna za lijekove koji nisu registrirani za liječenje reume u djece.

U tom slučaju, što vrijedi za sve bolnice, lijekove odobrava bolničko povjerenstvo, a troškove snosi bolnica.

Nepravilnosti u bolnici

Iako je, tvrde iz Grada, za djecu “slučaj Srebrnjak“ završen, sigurno je da će se o poslovanju ove gradske bolnice još raspravljati jer inspekcija MZSS-a još je lani našla da Srebrnjak nema registrirane ni kardiologiju, sportsku medicinu te liječenje boli i poremećaja spavanja, pa je sud bolnicu kaznio sa 17 tisuća kuna na što se uprava žalila.

U nalazu iste inspekcije, koji je, doznajemo, potvrdio i Državni inspektorat, kaže se i da Srebrnjak u protekle tri godine nije proveo postupak javne nabave za lijekove u iznosu od oko četiri milijuna kuna te da je liječnike zapošljavao na ugovor o djelu i bez suglasnosti ministarstva.

Komentara 7

CH
chemica
14:10 08.08.2011.

Drugarica Novak iz Bandićevog ureda za zdravstvo. Opće je poznata stvar da je malom iz Pogane Vlake glavni kriterij pri kadroviranju sposobnost i samo sposobnost. Da, upravo tako. I svi se grohotom nasmijaše.

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
14:15 08.08.2011.

Hoće li taj doktor dobiti otkaz radi uznemiravanja hrvatske javnosti, koja je posebice osjetljiva na djecu? Čovjek je bezrazložno doveo u stanje stresa hrvatsku naciju, jer je lagao o tome da djeca neće dobiti potpunu zaštitu, a iz svega navedenog proizlazi da djeca dobivaju sve potrebno prema mjestu boravka, odnosno preko bolnice Sveti Duh za ostalo! Dakle, treba hitno ispitati tko zapravo stoji iza Nogalovog istupa i čemu je to služilo. Taj čovjek koji dovodi hrvatsku javnost u zabludu, ne bi trebao više obnašati nikakvu dužnost u državnim ustanovama. Neka si otvori privatnu bolinicu i neka onda nju kleveće!

LI
liliZG
12:24 08.08.2011.

Da Nogalo nije vikao ne bi bilo ni love za lječenje tih klinaca već bi ih raštrkali po drugim bolnicama, ....i zato nek gđa Novak ne laže bez veze..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije